Foto Barend Hooghoudt

Barend Hooghoudt (zoon van de arts Hendrik Hooghoudt en Menna Hooghoudt-Hofstee) met nichtje Minnie. Foto, 1928. Archief: Heleen Hoevers-Hooghoudt.

Hoewel er geen ontwerptekening van de tuin meer is, is er toch een vrij goed beeld van de tuin door luchtfoto’s die uit 1929 dateren. Hoewel ze zoveel jaar later zijn gemaakt komt de indeling overeen met de beschrijving uit de verkoop akte in 1892. Het ‘ontwerp’ wordt bevestigd door foto’s die de familie Hooghoudt maakte in 1928, een jaar voor de luchtfoto. We zien een gelukkig moment, de moeder, dochter van Hendrik Hooghoudt en Menna Hofstee, met haar eerste kind. Op de achtergrond de cirkelvormige wat bollende goedgevulde moestuin, rechts in beeld wat rozen in de uitloper van het boonvormige perk waar nu de Kaukasische vleugelnoot staat, en nog wat bloemperken in de cirkel voor de vleugelnoot vanwaaruit de foto genomen is. Op de achtergrond zijn de hoge vruchtbomen in het eveneens boonvormige perk van de ‘boomgaard’.

Foto Lies Hooghoudt

Lies Hooghoudt (dochter van de arts Hendrik Hooghoudt en Menna Hooghoudt-Hofstee) met dochter Minnie. Foto, 1928. Archief: Heleen Hoevers-Hooghoudt.