Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes bij Stinze Stiens. Foto: Stinze Stiens.

In 2015 namen Willem van Riemsdijk en Trudy van Riemsdijk- Zandee (Stinze Stiens) het initiatief voor de Stinzenflora-monitor. Na zes jaar wekelijks in het voorjaar bericht te hebben over stinzenplanten in binnen- en buitenland, over welke stinzenplanten waar bloeien, en op welk moment, dragen ze de redactie en daarmee de verantwoordelijkheid over aan een nieuw team van vertegenwoordigers van It Fryske Gea (Stefien Smeding), Landschapsbeheer Fryslân (Jan Piet de Boer), Stichting Martenastate (Aad van der Burg) en de stinzenplantendeskundige Heilien Tonckens.

Stinze Stiens kon dit al die jaren niet alleen. Veel dank aan alle deelnemers aan de Stinzenflora-monitor voor hun wekelijkse impressies en prachtige foto’s. Velen raakten geïnspireerd. De kennis over ‘Beheer‘ en de ‘Geschiedenis‘ van de stinzenplanten was ook een belangrijk aandachtspunt. Het archief van de Stinzenflora-monitor 2015-2020 blijft te raadplegen op de website van Stiens Stiens. Zie hieronder of klik hier. De nieuwe Kalender met actuele informatie staat vanaf 19 februari 2021 online op het bekende adres https://stinzenflora-monitor.nl 

zaterdag Stinze Stiens wenst de nieuwe redactie veel succes en hoopt vele stinzenplantenliefhebbers waar dan ook te ontmoeten in het vroege voorjaar.