Logo

Logo Pakhûs SOLO. Concept: Trudy van Riemsdijk – Zandee. Beeldbewerking: Edward Roussou.

In het Pakhûs SOLO worden op non profit basis kleinschalige concertjes georganiseerd waar onder andere jonge talentvolle musici de kans krijgen op te treden. Het repertoire zal variëren van oude muziek tot modern klassiek en vaak ook een combinatie van beide. Het programma mikt op een hoge constante kwaliteit met voor de luisteraar veelal verrassende muziek.

We willen de interesse voor deze muziek stimuleren bij de jeugd en daarom is de toegangsprijs voor personen beneden de 18 jaar sterk gereduceerd.

Vooraf zal er gelegenheid zijn om koffie/thee te drinken op de begane grond en na afloop kan daar een drankje gedronken worden. De toegangsprijs is inclusief koffie of thee en een drankje achteraf. Het goed geoutilleerde intieme zaaltje op de bovenverdieping heeft een capaciteit van maximaal 34 stoelen.

Om teleurstelling te voorkomen is het zeer verstandig om van tevoren via de website te reserveren. In de benedenruimte kunnen nog kaartjes worden gekocht zolang het zaaltje niet is uitverkocht, graag gepast betalen. Op de website kunt u zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het programma zal veelal ongeveer een uur duren zonder pauze. Men dient op tijd aanwezig te zijn omdat er helaas geen gelegenheid is om na aanvang van het concert nog het zaaltje binnen te gaan.

In het zaaltje zullen ook kleine tentoonstellingen worden georganiseerd, al dan niet gekoppeld aan een voordracht en bezoek aan de tuin en/of Doktershûs. De exposities/voordrachten zullen gericht zijn op de geschiedenis van de streek, van (stinzen)tuinen, kruidenboeken of farmacie.

We worden bijgestaan door negen enthousiaste vrijwilligers.

De toegang tot het Pakhûs is via één van beide deuren aan de zijkant van het gebouw. De bovenverdieping is toegankelijk via de buitentrap. Bezoekers die minder goed ter been zijn kunnen van de aanwezige lift gebruik maken. De ruimten zijn zeer beperkt toegankelijk voor rolstoelen. Mocht U een rolstoel gebruiken neemt u dan eerst contact op via stinze.stiens@icloud.com .

Actuele informatie en reserveren van een plaats voor een activiteit of concertje in de agenda: klik hier.

PROGRAMMA 2016 / 2017

4 november, aanvang 20.15 uur
koffie of thee op de begane grond vanaf 19.45 uur 

Openingsconcert door Wytske Holtrop, celliste, met het programma ALONE

Wytske Holtrop. Fotograaf: Marije van den Berg

Wytske Holtrop. Fotograaf: Marije van den Berg

Wytske Holtrop is een veelbelovende jonge Friese celliste. Ze is opgeleid in o.a. Groningen, Zwolle, Brussel en studeert momenteel verder in Genève. Een uitgebreid CV is te vinden op haar website. Ze treedt regelmatig op, vaak met een combinatie van stukken van klassieke en hedendaagse componisten.

Zij speelt eerst de bekende Cello suite IV van Johan Sebastiaan Bach (ca. 1720).  Daarna maakt ze een sprong in de tijd en speelt een Sonate van de Amerikaanse componist George Crumb (1955), gevolgd door een betoverend mooi stuk van de Letse componist Pēteris Vasks: Grāmata Cellam / The book for cello solo (1978). Ze sluit af met twee stukken van de jongste componist Giovanni Sollima. Hij is een vermaarde Italiaanse cellist en componist. Het stuk Lamentatio is geschreven in 1998. Alone stamt uit 1999 en is het indrukwekkende slot van een boeiend programma.

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden de 18 jaar 8€.
Reserveren van een plaats voor het concertje: klik hier.

12 november tot en met 18 december
De eerste tentoonstelling: TOER FAN STIENS

In deze tentoonstelling maakt u een tour rond de ‘toer’ aan de hand van diverse kunstwerken van vooral Friese kunstenaars: Jan Stormer, Ids Wiersma, Jelle Troelstra, Johan Elsinga, Cor Reisma, Andries van der Sloot, Jentje van der Sloot, Bouke van der Sloot, Jac. Th. Dankert, Johan Hemkes en Klaas Koopmans. Met oude foto’s en ansichten is er aandacht voor het ‘groene kerkhof’: de historie van de bomen rond de kerk, hun onderhoud en de stinzenplanten. Zelf kun je op zoek naar de plekken  die kunstenaars kozen voor hun ‘gezicht op Stiens’ in ‘Hoe vind je de kunstenaar?’.

Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd boek met interessante feiten over de kunstenaars en hun relatie met Stiens, en over het groen rond het kerkhof.

De tentoonstelling duurt van 12 november t/m 18 december en is open van vr. t/m zo. van 13.00 – 17.00 u.

13 Januari, aanvang 20.15 uur
koffie of thee op de begane grond vanaf 19.45 uur. 

Blokfluit Duo Oriana met het programma O tu, chara sciença mia musica

Het Duo Oriana  bestaat uit Anneke Hoekman en Hidesato Sugiyama. Meer informatie over hen is te vinden op hun website.
De Friese blokfluitiste Anneke Hoekman is opgegroeid in Ee. Ze kreeg les van vele bekende blokfluitisten, en studeerde aan het conservatorium in Utrecht. Ze wint op jonge leeftijd al diverse prijzen. Ze geeft regelmatig les aan het Instituut Flauto Nuovo Friesland en is als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Muziekonderwijs Midden-Nederland in Amersfoort. Hidesato studeert eerst wiskunde aan de universiteit van Nagoya, Japan. Na afronding van deze studie studeert hij blokfluit, eerst in Japan en in 2004 gaat hij naar het conservatorium in Utrecht waar hij in 2011 afstudeert. Naast zijn werk als blokfluitist geeft hij wiskundeles, zingt in diverse koren en verdiept hij zich in het bouwen van blokfluiten.

Het programma O tu, chara sciença mia musica laat muziek horen die gecomponeerd is in de afgelopen 750 jaar. Het gaat van middeleeuwse muziek tot hedendaagse muziek. De titel is ontleend aan een madrigaal uit ca. 1300 geschreven door Giovanni da Firenze.

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden de 18 jaar  8€.
Aanmelding via de agenda op onze website vanaf 26 december, klik hier.