Kievitsbloemen, Bostulp, Bosanemoon, Zomerklokken en Slanke sleutelbloem langs de beek bij Kasteel Hackfort.

Kievitsbloemen, Bosanemoon, Zomerklokken en Slanke sleutelbloem langs de beek bij Kasteel Hackfort.

Ten westen van Vorden (Gelderland) ligt het kasteel Hackfort in een mooi landschap van lanen, bossen, akkers, weilanden en boerderijen.

In het parkbos bloeien ieder voorjaar duizenden stinzenplanten: een ‘stinzenplantenpaleis’. In 2009 zijn de stinzenplanten op Hackfort geïnventariseerd. Toen was met name het voorplein van het kasteel rijk aan voorjaarsbollen terwijl in het bos nog flinke plekken Bosanemonen voorkwamen.

Op Hackfort ontbraken vooral stinzenplanten die van half april tot half juni bloeien. De bestaande stinzenplanten zijn aangevuld met nieuwe soorten, die hierbij passen, zowel in historisch opzicht, als in bloeitijd en kleur. De afgelopen jaren zijn duizenden bolletjes geplant. De bloeitijd is verlengd door aanplant van later bloeiende soorten: Wilde hyacint, Spaanse hyacint, Knikkende vogelmelk en een plek Breedbladig klokje. Langs de beekoever Kievitsbloem, Zomerklokje en Slanke sleutelbloem. Verder komen voor krokussen, Sneeuwklokjes, Lenteklokjes en Lelietjes der dalen.

Bezoekinformatie:
Ligging: ten westen van Vorden
OV: vanaf treinstation Vorden is het 10 minuten fietsen
Per auto: de parkeerplaats ligt tegenover Baakseweg 5, Vorden. Rijd vanuit Zutphen via de N319 richting Winterswijk/Doetinchem. Ga op de rotonde rechtsaf richting Baak en na 1,5 km naar links.
Website: www.natuurmonumenten.nl