Wytske Holtrop. Foto: Marije van den Berg

25 januari 2019, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee in de ‘garage-foyer’beneden vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vroegtijdig te reserveren via de knop ‘aanmelden’ hieronder.

De Friese celliste, Wytske Holtrop zal nu voor de derde maal een geheel nieuw solo programma presenteren in ons Pakhûs in Stiens. Het programma staat vooral in het teken van Nederlandse componisten naast Bach uit het klassieke repertoire. Wat deze moderne componisten gemeen hebben is dat ze behalve in klassieke muziek, met name ook interesse hebben in jazz en improvisatie.

 Wytske kreeg begin van de zomer de runner up prijs van de Friese Emmy Award 2018. Deze award wordt toegekend aan een jong Fries klassiek musicus van groot talent, die een bewezen internationale muziekcarrière heeft. Wytske is runner up omdat ze aan het begin staat van haar internationale carrière. Dit jaar behaalde ze haar master ‘cum laude’ aan de Haute École de Musique in Genève. Ze studeerde daar sinds september 2016, na het ‘cum laude’ behalen van haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Na de Cello suite IV en I in de twee vorige concerten in Pakhûs SOLO te hebben uitgevoerd zal ze dit jaar de Suite III uitvoeren van Johann Sebastian Bach. Over de gigue, het laatste deel van deze suite in C groot, zei de bekende cellist Cristopher Costanza eens dat deze ‘een glimlach op het gezicht van luisteraar en performer te voorschijn zal toveren’ door het dansende karakter. 

Daarna wordt een sprong in de tijd gemaakt en speelt Wytske stukken van Nederlandse hedendaagse componisten. Sipke Hoekstra en Jochem le Cointre zijn beide Friese componisten. Het stuk Bop Toccata is door Hoekstra voor Wytske gecomponeerd. Het is een stuk dat barok en jazz verenigt. Zowel dit stuk als het stuk van Le Cointre zijn in september van dit jaar in première gegaan en staan op een binnenkort te verschijnen cd van Wytske. Oene van Geel is violist/componist en is beïnvloed door jazz, kamermuziek, muziek uit India en improvisatie. Het stuk van Theo Loevendie, de nestor van deze moderne componisten, is gecomponeerd voor de Cello Biënnale van 2018.

Een uitgebreid CV is te vinden op de website van Wytske Holtrop: http://www.wytskeholtrop.com

Programma:
J.S. Bach       Suite III, C groot, BWV 1009 (ca. 1717-1723):
Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Bourrée I + II, Gigue
J. le Cointre  Suite I “Modern Dances” (2018):
Gigue, Samba no pè, Ballad, Polka z gwiazd
T. Loevendie Celloquio (opdrachtcompositie Cello Biënnale 2018)
O. van Geel   Three Dances voor cello solo (2008):
North Adams, Keur Boubou, Ghohrud
S. Hoekstra   Bop Toccata (2018)

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar € 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Uw reservering is pas compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v Wytske Holtrop Bent u onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.
In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel. 

Bezoekadres Pakhûs SOLO: Smelbrêge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 154 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

Data en tijden

  • 25 January 2019
    • 20:15 – 21:15 (1 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden