Wytske Holtrop. Foto: Marije van den Berg

25 januari 2019, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee in de ‘garage-foyer’beneden聽vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam聽om vroegtijdig te reserveren via聽de knop 鈥榓anmelden鈥 hieronder.

De Friese celliste, Wytske Holtrop zal nu voor de derde maal een geheel nieuw solo programma presenteren in ons Pakh没s in Stiens. Het programma staat vooral in het teken van Nederlandse componisten naast Bach uit het klassieke repertoire. Wat deze moderne componisten gemeen hebben is dat ze behalve in klassieke muziek, met name ook interesse hebben in jazz en improvisatie.

Wytske kreeg begin van de zomer de runner up prijs van de Friese Emmy Award 2018. Deze award wordt toegekend aan een jong Fries klassiek musicus van groot talent, die een bewezen internationale muziekcarri猫re heeft. Wytske is runner up omdat ze aan het begin staat van haar internationale carri猫re. Dit jaar behaalde ze haar master ‘cum laude’ aan de Haute 脡cole de Musique in Gen猫ve. Ze studeerde daar sinds september 2016, na het 鈥榗um laude鈥 behalen van haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Na de Cello suite IV en I in de twee vorige concerten in Pakh没s SOLO te hebben uitgevoerd zal ze dit jaar de Suite III uitvoeren van Johann Sebastian Bach. Over de gigue, het laatste deel van deze suite in C groot, zei de bekende cellist Cristopher Costanza eens dat deze 鈥榚en glimlach op het gezicht van luisteraar en performer te voorschijn zal toveren鈥 door het dansende karakter.

Daarna wordt een sprong in de tijd gemaakt en speelt Wytske stukken van Nederlandse hedendaagse componisten. Sipke Hoekstra en Jochem le Cointre zijn beide Friese componisten. Het stuk Bop Toccata is door Hoekstra voor Wytske gecomponeerd. Het is een stuk dat barok en jazz verenigt. Zowel dit stuk als het stuk van Le Cointre zijn in september van dit jaar in premi猫re gegaan en staan op een binnenkort te verschijnen cd van Wytske. Oene van Geel is violist/componist en is be茂nvloed door jazz, kamermuziek, muziek uit India en improvisatie. Het stuk van Theo Loevendie, de nestor van deze moderne componisten, is gecomponeerd voor de Cello Bi毛nnale van 2018.

Een uitgebreid CV is te vinden op de website van Wytske Holtrop: http://www.wytskeholtrop.com

Programma:
J.S. Bach聽 聽 聽 聽Suite III, C groot, BWV 1009 (ca. 1717-1723):
Prelude,聽Allemande,聽Courante,聽Sarabande,聽Bourr茅e I + II,聽Gigue
J. le Cointre聽聽Suite I 鈥淢odern Dances鈥澛(2018):
Gigue,Samba no p猫,聽Ballad,聽Polka z gwiazd
T. LoevendieCelloquio (opdrachtcompositie Cello Bi毛nnale 2018)
O. van Geel聽 Three Dances voor cello solo聽(2008):
North Adams,聽Keur Boubou,聽Ghohrud
S. Hoekstra聽 聽Bop Toccata聽(2018)

Toegang 15 鈧 (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar 鈧 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Uw reservering is pas compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van聽聽Riemsdijk o.v.v聽Wytske Holtrop聽Bent u onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.
In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.聽

Bezoekadres Pakh没s SOLO: Smelbr锚ge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 154 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

Data en tijden

  • 25 January 2019
    • 20:15 鈥 21:15 (1 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden