Dineke Nauta Fotograaf: Edo Landwehr.

Dineke Nauta. Fotograaf: Edo Landwehr.

Aljosja Buijs. Fotografie Marije van den Berg.

Aljosja Buijs. Fotograaf: Marije van den Berg.

Frans Vermeerssen Fotograaf: Cees van de Ven.

Frans Vermeerssen Fotograaf: Cees van de Ven.

Karoun Baghboudarian

Karoun Baghboudarian

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

N.B. Dit concert zal langer duren dan normaal, namelijk twee maal 40 minuten plus een pauze. 

Zaal open: 14:45 | Aanvang 15:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Frans Vermeerssen (1954) is sinds 1978 actief als saxofonist, bandleider, componist, arrangeur en dirigent. Aanvankelijk vooral op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, de laatste 10 jaar steeds meer, vooral als componist, in de hedendaagse muziek.

Naast werk voor zijn jazzgroepen (All Ears, Talking Cows) en big bands als Contraband en Big Band Friesland schreef hij werk voor het Frysk Fanfare Orkest (De Stenen Man Suite, Bluejays), het Fries Symfonie Orkest (Retired, op tekst van Charles Bukowski), en het Noord Nederlands Harmonie Orkest (A Bag of Popcorn). Als arrangeur werkt hij vooral met het door hem opgerichte Fries Project Orkest, een samenwerkingsverband tussen professionals, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs. Het voorlaatste project was gewijd aan de muziek van Björk, waarin hij samenwerkte met de popkoren Orange Voices uit Berlijn en Tous les Oiseaux d’Europe uit Groningen. In 2019 ontwikkelde hij het project De Immigrant, met medewerking van het Syrisch/Groningse koor New Life, tekstschrijver/dramaturg Roeli Walraven, filmer Frits Boersma en dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant en trompettist Rani Elias. Zie ook: https://www.facebook.com/friesprojectorkest/

Zijn werk laat zich het best omschrijven als hedendaagse muziek met elementen uit jazz en pop, minimal music, en klassieken als Strawinsky, Sjostakovitsj, Ravel, Gorecki. Hij stelt zich ten doel om met zijn werk een brug te slaan tussen welluidendheid en experiment, tussen “bekend” en “nieuw”, tussen pop, jazz en hedendaags klassiek.

We zijn door Frans gevraagd of wij ‘launching customer’ willen zijn voor de eerste serie concerten van zijn nieuwste werk dat bestaat uit 4 solo stukken voor verschillende instrumenten. We hebben gezegd dat we hier graag aan meewerken. 

Zijn nieuwste werk dat bij ons in premiėre zal gaan is geïnspireerd op vier albums die de Amerikaanse trompettist Miles Davis (1926-1991) opnam met zijn kwintet in 1956. De titels van deze albums zijn Workin, Steamin, Cookin en Relaxin. Frans Vermeerssen heeft 4 solostukken geschreven met de titels van de albums von Miles Davis waarbij iedere instrumentalist ‘in gesprek’ gaat met bewerkte samples van stukken uit het album van Davis met dezelfde titel en met samples van hetzelfde instrument als van de solist.

Dineke Nauta zal Workin op haar altsaxofoon uitvoeren, Steamin wordt uitgevoerd door Aljosja Buijs op de piano, Cookin zal worden uitgevoerd door Frans Vermeerssen op tenorsaxofoon en Relaxin door Karoun Baghboudarian op haar cello.

Dineke Nauta (1992) komt uit Friesland en heeft haar opleiding genoten in Groningen en Amsterdam. In 2017 studeerde ze af met een 9,5 voor haar Master examen klassiek saxofoon en kamermuziek. Ze won de publieksprijs bij Prinses Christina Concours. In 2011 kreeg ze de eerste prijs bij het Nationaal  Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Met het Ebonit Saxophone Quartet trad ze op in bekende zalen in Europa. en maakte ze de CD ‘The Last Words of Christ’, die genomineerd werd voor een Edison Klassiek. Ook maakt ze deel uit van het Nederlands Saxofoon Octet die recent de CD ‘Canto Ostinato’ heeft opgenomen voor het label Cobra Records.  

Aljosja Buijs kreeg zijn opleiding voor piano in Arnhem en Amsterdam. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Detlef Kraus en Jean-Yves Thibaudet en kreeg hij kamermuziekles van o.a. Vladimir Mendelssohn, Colin Carr, Ab Koster en Pascal Devoyon. Aljosja is een veelzijdig pianist met een brede interesse en speelde met zijn verschillende ensembles o.a. in Schotland, Frankrijk, Zwitserland, Rusland, China en Polen. Hij speelt nu al een aantal jaren in het orkest voor nieuwe muziek ‘orkest de ereprijs’, waarmee hij door heel Europa is getrokken. Zo speelde het orkest voor 90.000 Russen in Volgograd, was het orkest vaak te horen op het festival Warschau Herfst, en is de verbondenheid met het conservatorium in Birmingham groot. Het aantal componisten dat voor ‘orkest de ereprijs’ geschreven heeft ligt ver boven de 1000. Vanaf 1 augustus dit jaar is Aljosja Buijs benoemd tot Hoofd van de opleiding Klassieke Muziek op het ArtEZ Conservatorium.

Karoun Baghboudarian is een vooraanstaand celliste, afkomstig uit Syrië. Karoun startte haar cellostudie op het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut, Damascus-Syrië . Als cellist nam ze deel aan het Syrian National Symphony Orchestra vanaf de oprichting in 1993(tot 2015), onder leiding van verscheidene gerenommeerde dirigenten in Syrië en in het buitenland. In Frankrijk behaalde Karoun haar diploma “Formation Musicale” aan het Conservatoire Nationale de Lyon (2009). Ze was gastcellist in verschillende bekend internationale orkesten en in Nederland vanaf 2016. In juli 2018 behaalde Karoun het  Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze speelt met haar man Rani Elias(trompet) en Iraanse pianist Setareh Nafisi concerten onder de naam van MezzopTrio.

Programma

Dineke Nauta, altsaxofoon:                  Lament for Gaza John Kameel Farah
Aljosja Buijs, piano:                              Flagellatio ii  Raphaël Languillat (*1989)
Frans Vermeerssen, tenorsaxofoon:    Splitting image  Frans Vermeerssen (*1954)
Karoun Baghboudarian, cello:            Sehnsucht II für Cello Solo (für Anna)
                                                            Nuri El Ruheibany

PAUZE

Frans Vermeerssen / Dineke Nauta, altsaxofoon                    Workin   (2021)
Frans Vermeerssen / Karoun Baghboudarian, cello               Relaxin   (2021)
Frans Vermeerssen / Frans Vermeerssen, tenorsaxofoon     Cookin   (2021)
Frans Vermeerssen / Aljosja Buijs, piano                              Steamin (2021)

Meer informatie over de componist en musici:
www,vermeerssen.nl
https://www.nederlandssaxofoonoctet.com/dineke-nauta.html
https://aljosjabuijs.nl
http://www.wytskeholtrop.com 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn 45 plaatsen voor bezoekers beschikbaar. Aanmelden is verplicht via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Om teleurstelling te voorkomen is het goed dit vroegtijdig te doen. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Vermeerssen. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels na 2 november (onder voorbehoud):
Gezien de persconferentie van 2 november met een advies over de afstandsmaatregel is de mogelijkheid tot aanmelding van het concert gesloten.
– coronatoegangsbewijs met Nederlandse QRcode 
– De zaal is voor ca. 1/2 bezet.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum. OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Data en tijden

  • 7 November 2021
    • 15:00 – 17:00 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden