Hollands Collectief.

Hollands Collectief. v.l.n.r. Elisabeth Blom, sopraan en artistiek leider Hollands Collectief; Hebe de Champeaux, alt; Dolf Drabbels, tenor; Kees Jan de Koning, bas. Fotografie: Sjaak Verboom, Maurice Lammers van Bueren, Elisabeth Blom.

Stefan Gerritsen

Stefan Gerritsen. Fotograaf Claudia Hansen.

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |

Het slotconcert van dit seizoen zal verzorgd worden door het Hollands Collectief met de gitarist Stefan Gerritsen. Stefan hebben we in het Pakhûs eerder gehad samen met Matthijs Koene, de panfluitist. Het Hollands Collectief bestaat uit vier zangers die elk ook deel uitmaken van verschillende uitstekende koren. Het collectief richt zich op zowel oude muziek (middeleeuwen, renaissance, barok) als nieuwe muziek (hedendaags en 20ste eeuw) en in combinatie. 

Stefan Gerritsen is een veelzijdig klassiek gitarist die zowel oude muziek als hedendaagse composities op het repertoire heeft. In 2016 schreef de Volkskrant over hem: ‘een grandioze gitarist’. Naast de klassieke gitaar speelt hij ook op de elektrische gitaar en de 31-toon gitaar die door Christiaan Huygens is bedacht. Dit instrument leent zich goed voor muziek uit de Renaissance en Barok. Hij ging met het Zerafin Ensemble op tournee met de Nederlandse singer/ songwriter Spinvis. In 2005 gaf Stefan samen met Ravind Sanga een recital oude muziek voor de toenmalige koningin Beatrix.

Elisabeth Blom richtte in 2016 het Zed Consort op dat in 2020 is getransformeerd tot het Hollands Collectief. Elisabeth is sopraan en tevens verbonden aan Capella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor en het Amsterdam Baroque Choir. Haar opleiding heeft zich gericht op koordirectie en zang. Ze is dirigent van Capella Breda dat opgericht is door de componist Daan Manneke.

Hebe de Champeaux is een veelzijdig musicus die koordirectie, zang en viool als opleiding heeft. Op al die terreinen is ze momenteel ook professioneel actief. In het ensemble vertegenwoordigt zij de altstem. Ze is Amerikaanse en heeft haar opleiding deels in Nederland gehad waar ze sinds 2010 woont. Ze zingt in Capella Amsterdam en Studium Chorale.

Dolf Drabbels is tenorzanger en opgeleid in Arnhem. Hij is inmiddels een veel gevraagd solist. Hij zingt o.a. in Capella Amsterdam, het Baroque Choir onder leiding van Ton koopman en het Nederlands kamerkoor.

Kees Jan de Koning is basbariton en begon met een opleiding blokfluit in Utrecht. Toen hij deze  opleiding bijna had afgesloten koos hij voor een zangopleiding. In 1991 rondde hij zijn zangopleiding af bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is een veelgevraagd solist en treedt op met bekende binnen- en buitenlands ensembles zoals, het Nederland Kamerkoor waar hij een vaste plaats heeft, het Huelgas Ensemble het Gesualdo Consort, het Egidius Kwartet en Capella Amsterdam.

Programma: 

Josquin Desprez (1450-1521) 
Mille regretz  koor a cappella

Luys de Narvaez  (ca. 1500-ca. 1560)
Mille regretz
31-toonsgitaar

Rijndert van Woudenberg (1967)
You cannot travel within and stand still without  WERELDPREMIÈRE
koor, gitaar en kristallen glazen

Henk Badings (1907-1987)
Preambolo, Aria e Posludio sopra un canto medievale flammingo (1985) WERELDPREMIÈRE
gitaarsolo

Hans Leenders  (*1965)
Signum magnum (2020)
koor a capella

Daan Manneke (*1939)
Mis-en-scène  (2019)
koor en gitaar

Aart Strootman (*1987)
Lux Aeterna  (2021)  WERELDPREMIÈRE
koor en elektrische gitaar

Meer informatie over de musici is te vinden op: https://www.hollandscollectief.com en http://www.stefangerritsen.com

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar.
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.. 

Wil je met meer mensen komen, dan ben je i.v.m. Covid-19 verplicht om je apart met het eigen e-mail adres aan te melden wanneer je niet tot eenzelfde huishouden hoort. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Hollands Collectief. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.
Wij houden ons aan de regels van het RIVM i.v.m. Covid-19 en verwachten dit ook van de bezoekers. Als je je niet lekker voelt of verkouden bent, blijf je thuis. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum
OV bus 154 vanaf Leeuwarden / Stiens.

Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Data en tijden

  • 30 May 2021
    • 16:00 – 17:00 (31 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden