Hollands Collectief.

Hollands Collectief. v.l.n.r. Elisabeth Blom, sopraan en artistiek leider Hollands Collectief; Hebe de Champeaux, alt; Dolf Drabbels, tenor; Kees Jan de Koning, bas. Fotografie: Sjaak Verboom, Maurice Lammers van Bueren, Elisabeth Blom.

Stefan Gerritsen

Stefan Gerritsen. Fotograaf Claudia Hansen.

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |

Wat het slotconcert zou zijn van het vorige seizoen kon door corona niet doorgaan. Prachtig dat het nu opnieuw geprogrammeerd kan worden. Het is een zeer bijzonder concert dat zal worden verzorgd door het Hollands Collectief samen met de gitarist Stefan Gerritsen.

Stefan hebben we in het Pakhûs eerder gehad samen met Matthijs Koene, de panfluitist. De zangers van het Hollands Collectief maken elk ook deel uit van verschillende uitstekende koren, zoals Cappella Amsterdam. Het Collectief richt zich op zowel oude muziek (middeleeuwen, renaissance, barok) als nieuwe muziek (hedendaags en 20ste eeuw) en in combinatie. Voor de bezetting koor en gitaar is nog weinig muziek geschreven, terwijl deze combinatie toch juist zeer fraai is. Stefan Gerritsen en Hollands Collectief brengen hierin verandering: ze gaven fameuze Nederlandse componisten de opdracht om te schrijven voor deze bezetting. In dit concert kunt u het resultaat beluisteren, met maar liefst drie wereldpremiÚres! 

Vele klanken en kleuren komen bij elkaar: van de oude grootmeester Josquin Desprez, die 500 jaar geleden overleed, tot gerenommeerde hedendaagse componisten. 

Programma: 

Josquin Desprez (1450-1521) 
Mille regretz  koor a cappella

Luys de Narvaez  (ca. 1500-ca. 1560)
Mille regretz
31-toonsgitaar

Rijndert van Woudenberg (1967)
You cannot travel within and stand still without  WERELDPREMIÈRE
koor, gitaar en kristallen glazen

Henk Badings (1907-1987)
Preambolo, Aria e Posludio sopra un canto medievale flammingo (1985) WERELDPREMIÈRE
gitaarsolo

Hans Leenders  (*1965)
Signum magnum (2020)
koor a capella

Daan Manneke (*1939)
Mis-en-scÚne  (2019)
koor en gitaar

Aart Strootman (*1987)
Lux Aeterna  (2021)  WERELDPREMIÈRE
koor en elektrische gitaar

Meer informatie over de musici is te vinden op: https://www.hollandscollectief.com en http://www.stefangerritsen.com

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn 29 plaatsen voor bezoekers beschikbaar. Aanmelden is verplicht via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Om teleurstelling te voorkomen is het goed dit vroegtijdig te doen. Wil je met meer mensen komen, dan ben je i.v.m. Covid-19 verplicht om je apart met het eigen e-mail adres aan te melden wanneer je niet tot eenzelfde huishouden hoort.
Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Pehlivanli. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels vanaf 25 september 2021, onder voorbehoud:
– coronatoegangsbewijs
– Wij houden nog 1,5 m. afstand aan en verwachten dit ook van de bezoekers voor jouw en onze veiligheid. De zaal is dan slechts voor ca. 1/3 bezet, dus genoeg ruimte.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum
OV bus 154 vanaf Leeuwarden / Stiens.

Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Data en tijden

  • 6 February 2022
    • 16:00 – 17:00 (23 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden