Thomas Dulfer. Fotograaf: Rachel Ecclestone

Thomas Dulfer. Fotograaf: Rachel Ecclestone

Locatie: Bezoekadres Podium Pakhûs SOLO
Zaal open: 19:45 | Aanvang 20:15 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € 

Thomas Dulfer (*1993) is in maart 2021 afgestudeerd aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen met een 9,5. Zijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met een 10 met onderscheiding, waar hij ook de prijs voor het beste eindexamen voor ontving van dat jaar. Naast de studie fagot heeft Thomas ook een master in Cardiovascular Research aan de Vrije Universiteit afgerond.

Voor Palpitations (hartkloppingen) liet Thomas zich inspireren door waar zijn hart letterlijk sneller van gaat kloppen: de passies voor het hart en de fagot. In het stuk Heart SOLO laat hij horen wat er tijdens het spelen op de fagot gebeurt met zijn hart door dit live uit te versterken. Daarnaast wordt ook de hartslag van het publiek verwerkt in zijn nieuwe compositie Symphony of Hearts waarbij hartslagsensoren de hartslagen van het publiek om zullen zetten in muziek. Een uniek en onderscheidend programma waarin de fagot centraal staat.
Dulfer laat ook harten sneller kloppen tijdens het eerste stuk dat voor de fagot geschreven werd Sacra partitura van Philipp Friedrich Böddecker (1607-1683) en in November 22 van de in Damascus geboren componist en klarinettist Kinan Azmeh (*1976) die de fagot ontzettend mooi laat zingen.
Werner Pirchner (1940-2001) schreef in 1989 Mit Fagottes Hilfe. Pirchner vermengt elementen uit de jazz, entertainment en serieuze muziek in een werk voor fagot solo en orgelpunt. Dit orgelpunt, een lange aanhoudende basnoot op één specifieke toonhoogte, wordt in het laatste deel (‘Toen ik in de zon keek’) toebedeeld aan het publiek om te neuriën. In de eerste vier delen wordt de hoogste technische vaardigheid gevraagd van de fagottist, maar ook empathie voor de subtiele humor van de componist die enerzijds buitengewoon technische beheersing eist en dit tegelijkertijd ook een beetje belachelijk maakt.
Met behulp van techniek zoals effectpedalen en hartslagmeters wordt Palpitations een heel persoonlijk programma en een unieke kans om de fagot in al haar veelzijdigheid te ontdekken.

Programma:
Thomas Dulfer (*1993) Heart Solo
Werner Pirchner (1940-2001) Mit Fagottes Hilfe (1989)
Philipp Friedrich Böddecker (1607-1683) Sonata spora “La Monica” – Sacra Partitura
Henry Purcell  (1659-1695) Oh Fair Cedaria
Kinan Azmeh (*1976) November 22
Maurice Ravel (1875-1937) Bolero (1928)
Arend Bruijn Orbit

Dit programma heeft geen pauze.

In augustus 2019 was Thomas de Young Artist in Residence van de Muziekzomer van Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON. Daarnaast won Thomas reeds diverse prijzen in concoursen, waaronder de eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft Thomas de Classic Young Master Award gewonnen wat bestond uit een tweejarig begeleidingstraject.Thomas is actief als solist, in kamermuziek en als remplaçant bij onder andere het Balletorkest, Radio Philharmonisch orkest, Asko Schönberg ensemble, en Amsterdam Sinfonietta.Thomas speelt op een Heckel fagot die hij mede door Stichting Eigen Muziekinstrument heeft kunnen aanschaffen.

Voor meer informatie ga naar: thomasdulfer.com

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Bezoekadres Podium Pakhûs SOLO, Smelbrêge 9, 9051BH Stiens
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens
Parkeren in Stiens is gratis.

Reserveren via de knop AANMELDEN hieronder.

Tickets