Michela Amici Elisa de Toffol

Michela Amici en Elisa de Toffol. Fotograaf: Lucie Žurmanová

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum
Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar €9 |

De combi zang en barokharp kom je tegenwoordig maar zelden tegen op de concertpodia. Maar in de tijd van Claudio Monteverdi (1567-1643) was het heel gewoon om mooie eenstemmige madrigalen met begeleiding van barokharp te horen. Het jonge Italiaans-Nederlandse duo van harpiste Michela Amici en zangeres Elisa de Toffol laten deze tijden herleven met een combinatie van oude Italiaanse muziek met gloednieuwe werken voor barokharp en zang. Dit duo treedt ook op bij het Grachtenfestival in Amsterdam en het bekende muziekfestival November Music in ’s Hertogenbosch.

Inspiratiebron voor dit tijdloze recital is de harpsolo van Componist der Vaderlands Calliope Tsoupaki uit haar requiem Liknon. Michela Amici is verzot op Tsoupaki’s muziek. Zo heeft ze ook haar Thin Air gespeeld. In het requiem Liknon vormt de harpsolo een rustpunt, tijdens dit concert klinkt het als zelfstandig concertwerk met als titel Fos Anesperon (Licht waarover de avond nooit valt). 

Van Kate Moore worden twee stukken uitgevoerd van haar Song Cycle The Open Road.
In de compositie I poeti (2021) heeft Karmit Fadael gereflecteerd op de avondreis die de Night Owls doorgaan. Bovendien is de melodie zo geschreven dat de spiritualiteit van de nacht belichaamd wordt door middel van verschillende stemmingssystemen.
Pinocchio (2021) van Eva Beunk is een interactief stuk gemaakt om de terugkomst van live muziek te vieren. In dit stuk wordt het publiek de bladmuziek van de muzikanten. Elk publiek zal zijn eigen unieke klank krijgen en geen uitvoering klinkt hetzelfde.

Calliope Tsoupaki (*1963) Fos Anesperon (2019)
Kate Moore (*1979) To that which is endless (2008)
Barbara Strozzi (1619-1677) L’eraclito amoroso 
Giovanni Girolamo Kapsberger (ca. 1580-1651) Toccata Arpeggiata
Barbara Strozzi (1619-1677) L’amante segreto 
PAUZE
Kate Moore (*1979) Lyre (2008)
Karmit Fadael (*1996) I poeti (2021)
Giulio Caccini (1551-1618) Amarilli mia bella 
Francesca Caccini (1587-1641) Ch’amor sia nudo
Francesca Caccini (1587-1641) Chi desia di saper
Tarquino Meula (1595-1665) Folle è ben
Eva Beunk (*1999)Pinocchio (2021)

Harpiste Michela Amici heeft samengewerkt met componisten en geluidskunstenaars aan een uniek repertoire. Ze heeft het harp-sextet ‘Harp Sirens’ opgericht en is daar artistiek leider van. Ze geeft regelmatig opdracht voor nieuwe werken voor haar Michaela Amici Trio, bestaande uit harp, slagwerk en contrabas. Ze houdt ervan om ruimtelijke en theatrale aspecten te verkennen in haar voorstellingen en haar inspiratie ligt vaak in architectuur en scenografie. Haar recente optredens zijn onder andere op internationale festivals als Dutch Harp Festival, Gaudeamus, Muziekweek, Klangspuren Schwaz, Ravenna Festival, Opera Forward Festival, Dag in de Branding, Nieuwe Noten Amsterdam en de Nederlandse radio NPO Radio4. 

Elisa de Toffol voerde in 2019 het  prachtige Lamento d’Arianna van Claudio Monteverdi uit voor het Nederlandse programma Podium Witteman op NPO2. In September 2020 heeft ze Guai ai gelidi mostri van de beroemde hedendaagse Italiaanse componist Luigi Nono uitgevoerd samen met de contralto (laagste vrouwelijke zangstem) Noa Frenkel en SWR Experimentalstudio in Freiburg. De verbinding tussen oude en hedendaagse muziek is een integraal onderdeel van haar artistieke werk, dat ze ontwikkelt door het creëren van performances en shows waarbij beeldende kunst betrokken is. Ze werkt regelmatig samen met het “Rosa Ensemble” door de rol van Destiny te vertolken in de rockopera Waanzee. Sinds 2020 is zij de Italiaanse zangcoach voor de zangers aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Amice-De Toffol. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels na 25 september (onder voorbehoud):
– coronatoegangsbewijs
– Wij houden nog 1,5 m. afstand aan en verwachten dit ook van de bezoekers voor jouw en onze veiligheid. De zaal is dan slechts voor ca. 1/3 bezet, dus genoeg ruimte. 
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren: https://stinze-stiens.nl/agenda/

Data en tijden

  • 3 October 2021
    • 16:00 – 17:30 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden