Paardentram bij Dekema State in Jelsum.

Paardentram bij Dekema State in Jelsum. Foto: Marieke Balk.

Op een tiental landgoederen en tuinen van states, stinzen, en stijlvolle eeuwenoude monumentale panden in en buiten Friesland is de stinzenflora te bewonderen. De landgoederen Dekema State in Jelsum en Martenastate in Koarnjum, en Stinze Stiens, de Vlaskamp-parktuin bij het Doktershûs vlak bij de oude St. Vituskerk, zijn samen fraaie voorbeelden van historische locaties met een rijke stinzenflora. Het hele seizoen door is er veel te genieten van deze vroege voorjaarsbodes.
Op 8 april 2017 kunt u meegenieten tijdens een ‘StinzenFloraTour’ met de Friese paardentram in een volledig verzorgd beleefarrangement. 

Programma

Bostulp bij Stinze Stiens.

Bostulp bij Stinze Stiens.

Een gastvrije ontvangst met koffie en oranjekoek vindt plaats bij PakhĂ»s SOLO in Stiens. Hier begint de StinzenFloraTour met een ‘Praatsje oer stinzenblomkes en de VlaskamptĂșn’ en een stinzenstruin door de tuin. De reis wordt vervolgd met de paardentram naar landgoed Martenastate te Koarnjum waar een wandeling met een deskundige gids u wegwijs maakt in dit park, rijkelijk gevuld met stinzenflora. Bij de TĂșnmanswente staat een Fryske lunch klaar. Op Dekema State in Jelsum, een eeuwenoude state met prachtige tuin en bos wordt de rondleiding door de tuinbaas gegeven en vindt een gezellige afsluiting plaats. De paardentram brengt u op de namiddag terug naar de startlocatie te Stiens. Kosten arrangement: € 39,50 per persoon.

Start om 10.30 u.
Inloop resp. vanaf  10.15 u.
Reserveren is noodzakelijk via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Gelieve het bedrag voor uw reservering over te maken op bankrek. NL66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v. StinzenFloraTour.

Bezoekadres PakhĂ»s SOLO: SmelbrĂȘge 9, Stiens

Knikkende vogelmelk en Bostulp bij Dekema State.

Knikkende vogelmelk en Bostulp bij Dekema State. Foto: Trudy van Riemsdijk – Zandee

Holwortel bij Martenastate.

Holwortel bij Martenastate. Foto: Trudy van Riemsdijk-Zandee.

Data en tijden

  • 8 April 2017
    • 09:30 – 16:00 (0 plaatsen beschikbaar)
    • 10:30 – 16:00 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden