Konstantyn Napolov. fotograaf: Frank Auperlé

Konstantyn Napolov. Fotograaf: Frank Auperlé

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

Zaal open: 20:00 | Aanvang 20:15 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Konstantyn Napolov is een jonge musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij is cum laude afgestudeerd op slagwerk bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Met zijn slagwerk-trio ‘Davai Perkusion’ won Konstantyn de 1e prijs tijdens het Grachtenfestival-concours van 2013 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De groep behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziekconcours Almere, IPC Luxembourg en won de eerste prijs op het ‘Oh, Oh Intro’-popfestival Den Haag, etc. Napolov ontving zelf vele onderscheidingen. Konstantyn is een groot promotor van het hedendaagse slagwerk. Hij is niet alleen een zeer goede slagwerker maar ook nog een heel goede ‘performer’. Wij hebben Konstantyn benaderd omdat we onder de indruk zijn van zijn kwaliteit en van de stukken die hij brengt.

Hij zal in de St. Vituskerk in Feinsum een solo programma brengen. Het stuk Droplets van de jonge veelbelovende Nederlandse componist Christiaan Richter zal integraal worden uitgevoerd. Dit stuk kwam in 2017 gereed en is slechts een keer eerder integraal uitgevoerd. Het is een fascinerend dynamisch polyfoon stuk, dat bestaat uit vier delen. Het wordt gespeeld op een bescheiden aantal metalen en houten instrumenten. Het is gebaseerd op het fenomeen van meerdere cycli van periodieke ritmes die tegelijkertijd optreden. Een dergelijk fenomeen komt zowel voor in de natuur als in de muziek. Bijvoorbeeld het geluid van regendruppels die van twee verschillende takken vallen. Het resultaat is uitermate boeiende ritmische rustgevende muziek. 

Het programma wordt geopend met een wereldpremière van het stuk Octopus van de Russisch/Nederlandse componist Maxim Shalygin. Hij behaalde zijn master graad in 2011 aan het Haags conservatorium. Het stuk Octopus is een stuk voor elektronische muziek en slagwerk. Momenteel zijn er meer componisten die elektronische muziek integreren in hun composities. Het elektronische deel lijkt de hectiek en de onrust van de huidige maatschappij weer te geven waarbij het slagwerk zijn eigen geluid laat horen, ook van deze tijd, maar het heeft soms moeite om ‘gehoord’ te worden. 

Het derde stuk, Woodpecker, dat ook behoort tot de Dutch Golden Collection, is geschreven door Louis Andriessen en is duidelijk ook op de natuur geïnspireerd. Het stuk Homework van de Franse componist Francois Sarhan maakt alleen gebruik van handen, lichaam en stem als instrumenten, het is zeer boeiend om te zien en te horen. Dit geldt ook voor het virtuoze laatste stuk, Tchik, geschreven voor snaredrum door de Franse slagwerker/componist Nicolas Martynciov. Het is een zeer afwisselend programma met zeer boeiende muziek.

Programma:

Maxim Shalygin (2011 afgestudeerd)         Octopus (2020, wereldpremière)
Christiaan Richter (*1990)                           Droplets (2014-2015/2017)
Louis Andriessen (1939-2021)                     Woodpecker (1999)
François Sarhan (*1972)                               Home Work (2009)
Nicolas Martynciow (1990 afgestudeerd) Tchik (2003)

Een uitgebreid CV van Konstantyn Napolov is te vinden op de website http://k-napolov.com/nl/
en van Christiaan Richter op https://www.christiaanrichter.nl/about 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn 29 plaatsen voor bezoekers beschikbaar. Aanmelden is verplicht via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Om teleurstelling te voorkomen is het goed dit vroegtijdig te doen. Wil je met meer mensen komen, dan ben je i.v.m. Covid-19 verplicht om je apart met het eigen e-mail adres aan te melden wanneer je niet tot eenzelfde huishouden hoort.
Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Pehlivanli. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Wij houden ons aan de regels van het RIVM i.v.m. Covid-19 en verwachten dit ook van de bezoekers:
– 1.5 m. afstand houden
– bij binnenkomst en weggaan: mondkapje dragen
– placering: personen uit één huishouden mogen bij elkaar zitten
– gezondheidscheck RIVM: klik hier.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

 

Data en tijden

  • 17 September 2021
    • 20:15 – 21:15 (11 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden