Konstantyn Napolov. fotograaf: Frank Auperlé

Konstantyn Napolov. fotograaf: Frank Auperlé

3 april 2020, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee in de ‘garage-foyer’ beneden vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vroegtijdig te reserveren via de knop ‘aanmelden’ hieronder.

Konstantyn Napolov is een jonge musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij is cum laude afgestudeerd op slagwerk bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Met zijn slagwerk-trio ‘Davai Perkusion’ won Konstantyn de 1e prijs tijdens het Grachtenfestival-concours van 2013 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De groep behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziekconcours Almere, IPC Luxembourg en won de eerste prijs op het ‘Oh, Oh Intro’-popfestival Den Haag, etc. Napolov won een prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en nog vele andere onderscheidingen. Konstantyn is een groot promotor van het hedendaagse slagwerk. Wij hebben Konstantyn benaderd omdat we onder de indruk zijn van zijn kwaliteit en van de stukken die hij brengt.

Hij zal een solo programma brengen. Het stuk Droplets van de jonge veelbelovende Nederlandse componist Christiaan Richter zal integraal worden uitgevoerd. Dit stuk kwam in 2017 gereed en is slechts een keer eerder integraal uitgevoerd. Het is een fascinerend dynamisch polyfoon stuk, dat bestaat uit vier delen. Het wordt gespeeld op een bescheiden aantal metalen en houten instrumenten. Het is gebaseerd op het fenomeen van meerdere cycli van periodieke ritmes die tegelijkertijd optreden. Een dergelijk fenomeen komt zowel voor in de natuur als in de muziek. Bijvoorbeeld het geluid van regendruppels die van twee verschillende takken vallen. Het resultaat is uitermate boeiende ritmische rustgevende muziek. Christiaan Richter studeerde o.a. af bij Guus Janssen van wie in het vorige concert van Raphaela Danksagmüller een stuk ten gehore is gebracht. Christiaan Richter is nu bezig met een nieuw stuk voor Konstantyn. Als dit op tijd klaar komt zal de première hiervan in Stiens kunnen plaats vinden.

Christiaan Richter (1990*) Droplets (2014-2015/2017)
en nieuwe compositie van dezelfde componist (onder voorbehoud).

Een uitgebreid CV van Konstantyn Napolov is te vinden op de website http://k-napolov.com/nl/ 
en van Christiaan Richter op https://www.christiaanrichter.nl/about 

Toegang 17,50 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar € 9. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar.
Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden via de knop AANMELDEN hieronder. Je reservering is pas compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v. Napolov. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.
In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.

Bezoekadres Pakhûs SOLO: Smelbrêge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 154 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

Data en tijden

  • 3 April 2020
    • 20:15 – 21:15 (32 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden