Joachim Eijlander

Joachim Eijlander

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum
Zaal open: 20:00 | Aanvang 20:15 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar €9 |

Joachim Eijlander is een jonge cellist met een grote staat van dienst. Recent heeft hij een prachtige cello kunnen verwerven uit 1755. 

Rudolf Nammensma heeft zijn twee CD’s met opnames van de Cello suites van Bach lovend besproken in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Zijn recente CD ‘Dark Fire’ is volgens Rudolf Nammensma de beste klassieke muziek van 2020, hij schrijft: ‘Twee werelden die elkaar aanraken. Het Westen met zijn filosofische inslag en het meer op de mystiek gerichte Oosten. Cellist Joachim Eijlander ‘aat een keur aan topsolisten aanschuiven om deze ‘ontmoeting’ van hedendaags, niet alledaags repertoire met traditionals te realiseren. Daaronder dudukbespeler Kadir Sonuk, gitarist Izhar Elias en accordeonist Vincent van Amsterdam. Intrigerend repertoire in sublieme vertolkingen. Een cd om echt voor te gaan zitten.’

Wie hij niet noemt is de pianiste Helena Basilova, die net als Vincent van Amsterdam dit seizoen ook bij ons optreedt. Joachim Eijlander heeft samengewerkt met componisten die wij ook zeer waarderen zoals György Kurtag, Sofia Gubaidulina en Louis Andriessen.

Hij heeft een boeiend solo programma* voorgesteld:
Sulkan Tsintsadze (1925-1991)        Toccata (1976)
Karmit Fadael (1996)                         1
Joey Roukens (1982)                          LinnEA 
György Kurtág (1926)                         composities voor cello solo
Ahmet Adnan Saygun (1907-1991)  Partita voor cello solo

Tsintsadze is een Georgische cellist en componist. Karmit Fadael is een jonge componiste die is opgegroeid in Sneek. Ze is geboren in Duitsland en heeft een Israëlische vader en een Friese moeder. In de Leeuwarder Courant, 30-01-2021 staat een leuk interview met Karmit Fadael: klik hier. Roukens is een jonge Nederlandse componist. Kurtág is een zeer bekende Hongaarse componist. Dit jaar werd hij 95 jaar. Saygun een Turkse is componist, die in zijn muziek oosterse en westerse invloeden verwerkt.

http://www.joachimeijlander.com

*Programma onder voorbehoud

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Eijlander. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels (onder voorbehoud):
– coronatoegangsbewijs
– De zaal is voor ca. 1/3 bezet.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m.

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop AANMELDEN hieronder.

Data en tijden

  • 18 March 2022
    • 20:15 – 21:15 (34 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden