Trio Basilova-Fridman-Napolov. Fotografie: Brendon Heinst

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum
Zaal open: 14:45 | Aanvang 15:00 uur
Tarief: Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |

Reserveren via de ‘knop’ Aanmelden onderaan.

Slagwerker Konstantyn Napolov, die in maart een soloprogramma verzorgt voor Pakhûs SOLO, vroeg ons of we op korte termijn een extra concert willen programmeren voor het Trio bestaande uit Helena Basilova (piano), Maya Fridman (cello) en Konstantyn Napolov (slagwerk). Het programma heet “Guard the Mother Earth” en reflecteert op het Covid-19 virus. Dit programma is geselecteerd voor een subsidie van het Fonds voor de Podiumkunsten dat als doel heeft om musici in deze moeilijke tijden meer mogelijkheden te geven om op te treden. Pakhûs SOLO werkt hier graag aan mee en daarom brengen wij dit programma met deze drie excellente musici in het mooie kerkje in Feinsum. 

Het Trio Basilova-Fridman-Napolov is in 2018 opgericht en deelt de passie voor nieuwe muziek, het zoeken naar nieuwe klankkleuren en geluiden. Zij werken nauw samen met hedendaagse componisten. Centraal in dit programma staat deel II van het rituele solo stuk Droplets voor slagwerk van de jonge veelbelovende Nederlandse componist Christiaan Richter.  

Het stuk Obscure Atlas SG-3 van de eveneens jonge Nederlandse componist Aart Strootman is geschreven voor dit Trio. Het is geïnspireerd op Russisch onderzoek aan een boorkern op het eiland Kola van meer dan 12 km diep. Strootman stelt zich de vraag ‘Is het niet opmerkelijk dat de mens meer weet over ver weg gelegen zonnestelsels dan over de grond onder zijn voeten?’. Napolov schrijft: ‘Met dit werk gaan wij vanaf de stratosfeer door alle sferen waarna we ons in de aardkern verdiepen.” 

Het derde stuk Cinq sculptures émérites is geschreven door Napolov en maakt gebruik van een soort klanksculptuur, bestaande uit 5 bronzen hoofden en kleine objecten van de beeldhouwster Ingrid Rollema. De kunstenaar en instrumentenbouwer Rob van den Broek heeft speciaal voor deze uitvoering voor dit stuk een resonantieplatform gebouwd zodat de bronzen hoofden meer in de ruimte weerklinken.

Van de vrouwelijke Amerikaans/Nederlandse jonge componist Molly Joyce, wordt de wereldpremière uitgevoerd van het stuk I want to feel alive dat voor dit Trio is geschreven. Ze is gehandicapt aan haar linker hand door een auto-ongeluk. Haar werk gaat over een handicap als een creatieve bron. 

Het werk van de Venezolaans/Nederlandse jonge componist Martin Francisco Mayo zal ook in de komende editie van het Oranjewoud festival zal een compositie van hem te horen zijn. Hij studeert momenteel bij Martijn Padding aan het conservatorium in Den Haag. Het stuk Wheatfield with Crows (Korenveld met Kraaien) is voor dit trio geschreven.

De gedachte van dit programma is dat het publiek de zaal met een warm gevoel zal verlaten. ‘Met dit programma willen wij het publiek op een positieve manier inspireren en we willen onze boodschap met de bezoekers delen’, aldus Napolov.

Programma:

Christiaan Richter (*1990)             Droplets (deel II)
Aart Strootman (*1987)                  Obscure Atlas SG-3
Konstantyn Napolov (*1987)         Cinq sculptures émérites
Molly Joyce                                        I want to feel alive
Martin Francisco Mayo (*1999)    Wheatfield with Crows
Robin de Raaff (*1968)                   Aeons

Info CV’s musici en componisten:

https://helenabasilova.com 
https://mayafridman.com
https://k-napolov.com/nl/
https://www.christiaanrichter.nl/about
https://www.dutchgoldencollection.nl/nl/volledige-lijst-van-werken/aart-strootmanobscure-atlas-sg-3
https://www.mollyjoyce.com/bio/
https://www.facebook.com/martinfrancisco.mayo 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Wil je met meer mensen komen, dan ben je i.v.m. Covid-19 verplicht om je apart met het eigen e-mail adres aan te melden wanneer je niet tot eenzelfde huishouden hoort. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Napolov. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend. 
Wij houden ons aan de regels van het RIVM i.v.m. Covid-19 en verwachten dit ook van de bezoekers. Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de ‘knop’ Aanmelden hieronder.

Data en tijden

  • 5 December 2021
    • 15:00 – 16:00 (19 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden