Trio Basilova-Fridman-Napolov. Fotografie: Brendon Heinst

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum
Zaal open: 14:45 | Aanvang 15:00 uur
Tarief: Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |

Reserveren via de ‘knop’ Aanmelden onderaan.
N.B. Dit concert zou eerder  plaats vinden onder de titel ‘Guard the Mother Earth’ maar moest vanwege corona 2x uitgesteld worden (23.01.2021, en 11.04.2021).

Slagwerker Konstantyn Napolov, die in september een soloprogramma verzorgde voor Pakhûs SOLO, vroeg ons bij het begin van de corona-pandemie of we toen op korte termijn een extra concert wilden programmeren. Inmiddels zijn we gelukkig vele stappen verder. Het Trio kreeg een wat andere samenstelling en er kwam een nieuw programma: Van Gogh 130!  Werden de schilders van de zeventiende eeuw onze nationale trots, Van Gogh werd dat voor de negentiende eeuw. Vorig jaar was het 130 jaar geleden dat hij op tragische wijze overleed. Pakhûs SOLO pakt uit met deze drie excellente musici in het mooie kerkje in Feinsum. 

Pianiste Laura Sandee. Fotografie Dorinde de Tempe.

Pianiste Laura Sandee. Fotografie Dorinde de Tempe.

Met hun onalledaagse ensemble openen ze nieuwe klankwerelden. Konstantyn Napolov, Laura Sandee en Maya Fridman spelen slagwerk, piano en cello. Een combinatie waar vrijwel geen componist ooit iets voor schreef. Daar brengen de drie musici snel verandering in. Ze musiceren zo hecht samen dat componisten graag voor hen componeren. 

Voor het Van Gogh Jaar 2020 lieten twee componisten zich inspireren door de bijzondere bezetting van het trio en door de schilderkunst van Vincent van Gogh. De Amerikaanse componiste Molly Joyce schreef voor dit Trio I want to feel alive Ze is gehandicapt aan haar linker hand door een auto-ongeluk. Haar werk gaat over een handicap als een creatieve bron. Het stuk dat zij schreef bestaat uit acht instrumentale liederen die gebaseerd zijn op de briefwisseling van de schilder met zijn broer Theo.

De Venezolaan Martin Francisco Mayo woont en werkt in DenHaag woont en schreef het stuk Wheatfield with Crows (Korenveld met Kraaien). Voorts staan er twee premières op het programma, van Robin de Raaff Aeons en van Remy Alexander Eva I’l dew drawings. Dit is een solo voor een zelf ontworpen instrument ‘Eva’. Componiste Kate Moore horen we in een Prelude en een stuk met de zelfde titel, gecomponeerd door Reza Namavar klinkt daarna. De Estlandse componist Erkki Sven Tüur ontmoeten we tussen donker en licht: Short meeting of dark and light, passend bij een namiddag in december.

Programma:

Martín Francisco Mayo (1999)  Wheatfield with crows
Kate Moore  (1979) Prelude
Reza Namavar  (1980) Prelude

Erkki Sven Tüur  (1959)  Short meeting of dark and light
Robin de Raaff  (1968) Aeons (première)
Remy Alexander (1991) The book of Eva (première)

Molly Joyce (1992)  I want to feel alive

*Van Gogh 130! kon mede tot stand komen dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Info CV’s musici en componisten:
http://www.laurasandee.nl
https://mayafridman.com
http://k-napolov.com/nl/
https://www.dutchgoldencollection.nl/nl/volledige-lijst-van-werken/aart-strootmanobscure-atlas-sg-3 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Trio. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend. 

Covid-regels (onder voorbehoud):

– Een coronatoegangsbewijs + IDbewijs is verplicht (vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve testuitslag).

Alleen de Nederlandse QR-code is geldig op telefoon of print (dus niet het vaccinatieformulier zelf, en niet de internationale QRcode). Bij print s.v.p. een recente print en de code niet vouwen!  
Voor details zie hier.
– De zaal is voor max. 1/3 bezet.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de ‘knop’ Aanmelden hieronder.

Data en tijden

  • 5 December 2021
    • 15:00 – 16:00 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden