Esra Pehlivanli. Fotograaf Marco Borggreve.

Esra Pehlivanli. Fotograaf Marco Borggreve.

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Esra Pehlivanli is internationaal een veel gevraagde altvioliste die onder andere samen met de planfluitist Matthijs Koene onderdeel uitmaakt van het muziekgezelschap Black Pencil. Pehlivanli’s repertoire gaat van barok tot hedendaagse muziek. Ze is een pleitbezorger van hedendaagse muziek en er zijn meer dan 100 stukken voor haar geschreven door bekende componisten zoals Ivo Petric, Roderik De Man, Klaas De Vries, Guus Janssen, Martijn Padding, Klas Torstensson. Ze zal een gevarieerd solo programma brengen met enerzijds zeer energieke muziek en anderzijds ook meer ingetogen atmosferische stukken uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. 

Het programma opent met een stuk van de Zweed Jesper Nordin. Hij schrijft muziek die deels is geïnspireerd op Zweedse volksmuziek, Rock of improvisatie. Het stuk Ma-xia heeft een meditatief karakter. Penderecki is een belangrijke hedendaagse componist die dit jaar is overleden. In 2001 won Esra met het stuk Cadenza de 5e internationale Krzystof Penderecki Competitie voor Hedendaagse Muziek. Het stuk begint heel rustig met een ‘ademhaling’ en wordt geleidelijk aan energieker en virtuozer, waarna het uiteindelijk geleidelijk weer terugkeert naar het rustige begin als slot. Het zeer recent geschreven stuk Opus92 van de bekende Turkse pianist/componist Fazil Say is een in memoriam voor de pas overleden Turkse altviolist Rusen Gunnes, die in Londen woonde en verbonden was aan het London Philharmonic en het BBC Symphony orchestra. Louis Aguirre is een Cubaans/Deense componist die ook een deel van zijn opleiding in Amsterdam heeft gehad. Hij heeft het stuk opgedragen aan de katholieke Franse componist Olivier Messiaen. Als luisteraar kun je helemaal tot rust komen in “de Tuin van God”.

Van de Nederlandse componist Roderik de Man staat een kort maar zeer energiek stuk op het programma. Jane O’Leary is een vrouwelijke componist die geboren is in Amerika en woont en werkt in Ierland. In het stuk No. 19 onderzoekt ze de verschillende klankmogelijkheden van de altviool. Tot slot een prachtig wervelend stuk van de vrouwelijke Australisch/Nederlandse componist Kate Moore.

Jesper Nordin (1971*) Ma-xia (1997)
Krzystof Penderecki (1933 – 2020) Cadenza voor solo altviool (1984)
Fazil Say (1970*) Opus92 (2020)
Louis Aguirre (1968*) The Garden of God (Homage to Olivier Messiaen) (2013)
Roderik de Man (1941*) Spazio Piccolo (2003, versie voor altviool 2017)
Jane O’Leary (1946*) No.19 (2013)
Kate Moore (1979*) Rebellion/Tarantella voor solo altviool (2016)

N.B. In vergelijking met de eerste aankondiging van het concert is het programma enigszins gewijzigd. Het stuk van Berio is niet opgenomen omdat mogelijk de akoestiek in de kerk voor dit stuk niet geschikt is vanwege nagalm. Daarvoor in de plaats: een compositie van Louis Aguirre en Kate Moore.

Een uitgebreid CV is te vinden op de website https://www.esralto.com 

Het concert is volgeboekt. Mocht je belangstelling hebben en op een wachtlijst geplaatst willen worden, stuur dan een mail naar:
stinze.stiens@icloud.com 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn 29 plaatsen voor bezoekers beschikbaar. Aanmelden is verplicht via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Om teleurstelling te voorkomen is het goed dit vroegtijdig te doen. Wil je met meer mensen komen, dan ben je i.v.m. Covid-19 verplicht om je apart met het eigen e-mail adres aan te melden wanneer je niet tot eenzelfde huishouden hoort.
Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Pehlivanli. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. 
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Wij houden ons aan de regels van het RIVM i.v.m. Covid-19 en verwachten dit ook van de bezoekers. Als je je niet lekker voelt of verkouden bent, blijf je thuis. In dat geval geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum. OV Bus 154 vanuit Leeuwarden/Stiens.
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Data en tijden

  • 25 October 2020
    • 16:00 – 17:00 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden