Duo Fagottissimo, Marjolein Wielinga en Leo de Jong.

Duo Fagottissimo, Marjolein Wielinga en Leo de Jong.

19 januari 2018, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee op de begane grond vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het zeer verstandig om vroegtijdig te reserveren via聽de knop 鈥榓anmelden鈥 hieronder.

Op 19 Januari zal het fagot-duo Fagottissimo bestaande uit Marjolein Wielinga en Leo de Jong een programma verzorgen in het Pakh没s in Stiens.

Behalve de fagot bespeelt Marjolein ook de dulciaan. De dulciaan klinkt in het eeuwenoude stuk Sopra la Monica. De dulciaan is de voorloper van de moderne fagot en heeft een opgevouwen houten buis met een andere vingerzetting doordat de twee buishelften met vingergaten naast elkaar liggen. Marjolein gebruikt de聽 barokfagot in een deel van de Suite no.1 van Bach.

Het programma begint met een stuk voor 2 fagotten van de Nederlandse componist Willem de Fesch uit de barokperiode. Daarna klinkt een stuk van de Duitse 19e eeuwse componist Justus Dotzauer, gevolgd door het Klagelied van de 20e eeuwse Hongaarse componist Szelenyi. Louis Andriessen schreef in 1991 het boeiende stuk Lacrimosa voor 2 fagotten. Het Lacrimosa is oorspronkelijk onderdeel van de Middeleeuwse mis 鈥楧ies Irae鈥, 鈥楧ag des Oordeels鈥. In het Lacrimosa wordt God gevraagd de zondige mensen die uit de as herrijzen te ontzien en hen eeuwige rust te gunnen.

Hierna de twee eerder genoemde vroege stukken waarin Marjolein solo speelt en tot slot een bewerking voor 2 fagotten van 3 opera-aria鈥檚 uit de Barbier van Sevilla van Rossini.

Marjolein Wielinga organiseert concerten in Huize Voormeer in Heerenveen, geeft fagotles, vormt samen met klavecinist Pieter Rijnja het duo BassonContinuo. Ze vormt samen met pianist/organist/componist Johan Bijholt聽een duo en een trio met de pianiste Carmen Keijser en sopraan Sippie Boersma. Ook is ze actief als zangeres alt/mezzo.

Leo de Jong was solofagottist bij zowel het Frysk Orkest als het Noord Nederlands Orkest. Hij speelde in diverse kamermuziekensembles, trad op als solist en was docent aan het Instituut Creatieve Ontwikkeling in Assen.

Informatie over het duo Fagottissimo is te vinden聽op de website Voormeer klassiek.

Toegang 15 鈧 (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na afloop), beneden 18 jaar 鈧 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed u vroegtijdig aan te melden via聽de knop 鈥aanmelden鈥 hieronder.
Uw reservering is compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van聽聽Riemsdijk o.v.v.聽Duo Fagottissimo.
In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.聽

Bezoekadres Pakh没s SOLO: Smelbr锚ge 9, 9051BH Stiens

Data en tijden

  • 19 January 2018
    • 20:15 鈥 21:15 (10 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden