Beate Loonstra. Fotograaf: Dorien Hein

Beate Loonstra. Fotograaf: Dorien Hein

Rianne Wilbers. Fotograaf: Jornt Duyx

Rianne Wilbers. Fotograaf: Jornt Duyx

Tom Sanderman

Tom Sanderman

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum (onder voorbehoud)
Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € 

Drie jonge bevlogen musici die regelmatig in verschillende bezettingen met elkaar samenspelen: Tom Sanderman op saxofoon, sopraan Rianne Wilbers en harpiste Beate Loonstra. Het hypnotiserende werk Drifting van Remy Alexander brengt hen opnieuw samen en zal klinken in twee heel verschillende uitvoeringen, aangevuld met nooit eerder gehoorde werken in de combinatie van zang, saxofoon en harp van Nederlandse en buitenlandse componisten.
De compositie Drifting van Remy Alexander, bekroond met de Tera de Marez Oyens Prijs 2018, voor sopraan en sopraansaxofoon draait om het thema geheugenverlies. De tekst volgt de gedachtestroom van een persoon die zichzelf als gevolg van haar slechter wordende geheugen kwijtraakt. De zinnen worden plots afgebroken en het bewustzijn beweegt tussen het heden en de herinnering.
Tijdens dit concert vormt Drifting een tweeluik. Eerder voerden Rianne en Beate het werk al uit in de bezetting voor sopraan en harp, met de komst van Tom Sanderman wordt daar nu het origineel aan toegevoegd.

Tom Sanderman is een van de meest talentvolle saxofonisten van dit moment. Hij studeerde bij Ties Mellema aan het conservatorium in Tilburg, nam in 2016 deel aan de Bang On A Can Summer Festival en won in 2015 de Jacques de Leeuw Prijs. Hij maakt onder meer deel uit van het Ensemble VONK waarmee hij ook op festival November Music en de Gaudeamus Muziekweek optrad.
Tom is regelmatig te horen op NPO Radio 4 en bij het televisieprogramma Vrije Geluiden. Als adembenemend virtuoos koestert Sanderman een hartstochtelijke liefde voor de bezwerende klanken van de minimal music van componisten die op geheel eigenzinnige wijze de hypnotische herhaling van de minimal de 21e eeuw in loodsen.

Zangeres Rianne Wilbers is een musicus die ervan houdt om uitdagingen aan te gaan en mensen aan zich te binden. Ze wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen. Februari 2016 slaagde Rianne met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hierbij kreeg ze zangcoaching van Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen. Naast repertoire van renaissance tot hedendaags, heeft Rianne veel interesse in kamermuziek.
Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Ze begeeft zich als initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Zo heeft ze meerdere wereldpremières op haar naam staan van Mayke Nas, Gerard Beljon, Anthony Fiumara en anderen bij speelplekken als November Music, de Rotterdamse Operadagen, Huddersfield Contemporary Music Festival, Gaudeamus Muziekweek,TransitFestival en Concertgebouw Brugge. In 2019/2020 was ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant. Waarin ze via improvisatie de grenzen opzoekt van haar stem en haar klassieke achtergrond. Rianne volgde masterclasses bij: Juliet Fraser, Claron mc Fadden, Johannette Zomer, Henk Neven e.a.

Harpiste Beate Loonstra is een muzikale duizendpoot. Van klassiek tot cross-over, van impressionisme tot improvisatie, solo en samen. Ze behaalde haar master summa cum laude aan het Utrechts Conservatorium en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Ze is een veelzijdig musicus die zelf componeert, wordt geroemd om haar vertelkracht en is regelmatig te horen in de media zoals bij Podium Witteman en NPO Radio 4 als solist en in samenspel met o.a. het Metropole Orkest en Cappella Amsterdam.
De Utrechtse heeft een aantal grote projecten op haar naam staan. Zo is ze initiator van improvisatiefestival Music in the Making dat onder het motto ‘Een Harp onder de Riem’ komende zomer in Amsterdam een derde editie zal beleven. Hierin worden improvisatie en compositie verbonden tot ‘instant composing’ waarin de verhalen van de bezoekers het startpunt vormen. Beate initieerde met haar programma ‘In een ander licht’ een nieuwe jaarlijkse Utrechtse Dodenherdenking en tourde met de muziekvoorstelling De Linie – Tussen Storm en Stilte langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Naast haar werk voor Pakhûs SOLO is Beate als docent en artistiek leider verbonden aan DUMS De Utrechtse Muziekschool.

Het Programma wordt nog bekend gemaakt.

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Vercammen-IJlstra. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels (onder voorbehoud):

– Een coronatoegangsbewijs + IDbewijs is verplicht (vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve testuitslag).
Alleen de Nederlandse QR-code is geldig op telefoon of print (dus niet het vaccinatieformulier zelf, en niet de internationale QRcode). Bij print s.v.p. een recente print en de code niet vouwen!  Voor details zie hier.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m. 

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop AANMELDEN hieronder.

Data en tijden

  • 3 April 2022
    • 16:00 – 17:00 (30 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden