Diamanda la Berge Dramm

Diamanda La Berge Dramm. Fotografie: Brendon Heinst.

13 april 2018, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee op de begane grond vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het zeer verstandig om vroegtijdig te reserveren via de knop ‘aanmelden’ hieronder.

Op  13 April zal de jonge ambitieuze violiste Diamanda La Berge Dramm een solo concert geven dat in het teken staat van de hedendaagse Ierse componist Garth Knox. Diamanda is vaker op de Nederlands televisie geweest. U kunt een voorproefje van het concert zien en horen op: https://www.youtube.com/watch?v=1ftwbYfv25k 

Diamanda had van James Oesie gehoord van het Pakhûs SOLO en vroeg of ze bij ons een solo programma mocht verzorgen. Ze heeft haar opleiding zowel in Boston gehad als in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths. Ze is onderscheiden met de Nicolai prijs voor een buitengewoon optreden en is momenteel geselecteerd als Dutch Classical Talent. Ze is tot nu toe de eerste musicus die met een solo programma voor strijkinstrument is uitgekozen als Dutch Classical talent. In het kader van de Talent Award heeft ze een tournee door Nederland gemaakt. In dat kader heeft ze ook een optreden gehad in De Harmonie, dat lovend is besproken in de Leeuwarder Courant. Wij waren daar uiteraard ook bij.

Het stuk Violin Spaces heeft Knox voor Diamanda en met medewerking van Diamanda geschreven. Het stuk is pas recent klaar gekomen. Hoewel onderdelen eerder zijn uitgevoerd is het stuk nog niet integraal te horen geweest. In het Pakhûs SOLO zal Diamanda het stuk als preview integraal uitvoeren. Daaraan vooraf speelt ze de Passacaglia van de Oostenrijkse violist/componist Heinrich Biber (1644-1704). Hij was een virtuoze violist die veel experimenteerde en zeer boeiende vioolmuziek gecomponeerd heeft. Van de Belgische violist/componist EugÚne Ysaye (1858-1931) laat Diamanda de Sarabande uit de Sonate nr. 4 horen. Hij wordt beschouwd als een van de grootste violisten van zijn tijd.

In het stuk van Knox komen de diverse moderne en klassieke technieken en mogelijkheden van de viool aan bod. Het is niet alleen fascinerend om naar te luisteren, maar zeker ook fascinerend om Diamanda met haar fantastische beheersing van de viool deze stukken te zien spelen. Ze zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het stuk en het stuk toelichten. U kunt deze unieke en zonder twijfel boeiende avond bijwonen in het intieme zaaltje van Pakhûs SOLO. Verzeker u dus van een plaats door tijdig te reserveren.

Meer informatie over Diamanda Dramm op haar website: https://diamandadramm.com 

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar € 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed u vroegtijdig aan te melden via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.
Uw reservering is compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v. Diamanda Dramm.

In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel. 

Bezoekadres PakhĂ»s SOLO: SmelbrĂȘge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 54 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

Data en tijden

  • 13 April 2018
    • 20:15 – 21:15 (14 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden