Barili, orgel San Quirico, © Photo Scala

Antonio Barili (1453-1516), Intarsia (hout inlegwerk met orgel en figuur), ca. 1483-1485, Coll. Collegiata kerk, San Quirico d’Orcia. © Photo Scala

9 november 2018,  concert 20.15 u. – ca. 21.30 u.
koffie/thee in de ‘garage-foyer’beneden vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vroegtijdig te reserveren via de knop ‘aanmelden’ hieronder.

Op 9 november zal de internationaal zeer actieve musicus Catalina Vicens voor het eerst op het gereconstrueerde orgel spelen in ons Pakhûs.

Orgelbouwer Winold van der Putten, model portatief orgel

Foto: Orgelbouwer Winold van der Putten in zijn werkplaats (Stapelmoor, D) met het proefmodel van het portatief-orgel. l.: Jankees Braaksma, adviseur. r.: Willem van Riemsdijk (Stinze Stiens)

Op initiatief van Stinze Stiens is de reconstructie van dit orgeltje uit de 2e helft van de 15e eeuw gemaakt naar een afbeelding van het orgeltje op een intarsia (hout inlegwerk). De intarsia bevindt  zich momenteel in het kerkje van San Quirico d’Orcia. Het orgeltje is gemaakt door Orgelmakerij Winold van der Putten/Ingrid Noack-Kirschner. Jankees Braaksma, blokfluitist en portatiefspeler was adviseur. Restauratie atelier I.L. Breebaart / Bianca de Góes uit Amsterdam maakte de decoratieve rand met inlegwerk op het orgel, naar het voorbeeld van de intarsia. Volgens de organist Liuwe Tamminga is het oorspronkelijke orgeltje gebouwd door de bekende orgelbouwer Lorenzo da Prato, die ook het beroemde orgel uit 1471-1475 in de San Petronio basiliek in Bologna heeft gebouwd. Het oorspronkelijke orgel is verloren gegaan, maar de afbeelding bood genoeg informatie om een zinvolle reconstructie te maken. Het orgeltje zal aan Catalina Vicens in langdurige bruikleen worden gegeven. U kunt de onthulling van deze bijzondere reconstructie bijwonen en de eerste klanken van dit orgeltje komen beluisteren. Het orgeltje zal worden bespeeld door Catalina Vicens. Catalina zal naast oude muziek ook eigen improvisaties op het orgel ten gehore brengen. Ook zal er een toelichting worden gegeven op het instrument en zijn geschiedenis. Deze unieke gebeurtenis mag u niet missen.

Programma:
Catalina Vicens: Carte Blanche

Het loont de moeite  om haar volledige en indrukwekkende cv op haar website te bekijken: https://www.catalinavicens.com

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar € 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed u vroegtijdig aan te melden via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.
Uw reservering is compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v. Catalina Vicens.

In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel. 

Bezoekadres PakhĂ»s SOLO: SmelbrĂȘge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 54 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

WACHTLIJST
Het concert op vrijdag 9 november is uitverkocht.
Daarom maken we een wachtlijst voor belangstellenden:
1. U kunt zich tot vrijdag 9 november (12.00 u.) op de wachtlijst laten plaatsen voor het concert op vrijdag 9 november. Wanneer er vrijdag afmeldingen zijn, berichten we u uiterlijk in de loop van vrijdagmiddag.
2. Op zaterdagochtend 10 november (11.00 u.) is er een in beginsel besloten bijeenkomst/concert, door derden georganiseerd. Deze bijeenkomst/dit concert duurt tot 13.00 u. De organisatie daarvan  
stelt graag de plaatsen ter beschikking wanneer daarvoor nog geen aanmeldingen zijn. U kunt zich tot vrijdag 9 november (12.00 u.) op de wachtlijst laten plaatsen. We berichten u in de loop van vrijdagmiddag 

Hebt u interesse dan plaatsen we u graag op deze wachtlijst.
U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst door een e-mail te sturen aan stinze.stiens@icloud.com met vermelding van:
1. interesse voor 9 en/of 10 november
2. het aantal gewenste plaatsen
3. uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats
 Voor prijzen, zie hierboven.
De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. U krijgt vrijdag 9 november in de loop van de middag antwoord .

Table d'HĂŽtes De Smalle Brug Stiens

Table d’HĂŽtes Grand cafĂ© De Smalle Brug – PakhĂ»s SOLO, Stiens.

Tip: Het avondje uit in Stiens kun je beginnen of besluiten met een bezoek aan Grand CafĂ© de Smalle Brug. In samenspraak met PakhĂ»s SOLO heeft De Smalle Brug aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Natuurlijk kun je ook kiezen van de kaart. Je kunt aanschuiven bij een PakhĂ»s ‘Table d’HĂŽtes’ of een eigen tafel reserveren. Wel graag even bellen van te voren: 0582571263.

Data en tijden

  • 9 November 2018
    • 20:15 – 21:30 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden