Claire Adams

Claire Adams Fotograaf Adelaide Ouwerkerk

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum
Zaal open: 20:00 | Aanvang 20:15 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar €9 |

Claire Adams (*1996) is een zeer bijzonder jong talent, Ze is geschoold en actief als sopraan, als violist en ze volgt een opleiding filosofie. Het is de moeite waard om een kort filmpje over haar te bekijken, dat haar veelzijdigheid, inspiratie, drijfveer en kwaliteit, laat zien: klik hier. 
Ze won in 2019 de Jacques de Leeuw prijs voor jong podiumtalent. Als musicus wil ze niet alleen mooie muziek maken, maar ook haar eigen sociale betrokkenheid tonen.

Met het concertprogramma Incoherence werpt Adams licht op onze verscheurde en gespleten maatschappij, waarbij ze hoopt onze interne spanningen en conflicten via onbegrensde klank en bezield spel in kaart te brengen en te verlichten. Drie componisten te weten – Nicoline Soeter, Jesús Castañer en Fran Barajas –  hebben gloednieuw werk voor Claire Adams geschreven, waarbij zangkunst en vioolspel in elkaar vervlochten raken.
De diverse muziekstukken vertellen een verscheidenheid aan verhalen, met steeds weer een ander perspectief. Adams voert de werken ook wel uit binnen een speciale lichtinstallatie van Laura Hoogenstraten. Of dit bij het concert in Feinsum kan, wordt nog bekeken.
Claire zal de verschillende stukken tijdens het concert kort toelichten.

INCOHERENCE
Nicoline Soeter        Onkalo
Fran Bajaras            Sie war schon wurzel
Jesús Castañer       RE:Winterreise

Tot slot zal het stuk Thin Air van Calliope Tsoupaki worden uitgevoerd. Zij was in 2019-2020 ‘Componist des Vaderlands’.
Tsoupaki: zegt hierover: ’Bij het begin van de Coronacrisis moesten we snel knopen doorhakken. We besloten de economie stil te leggen om de zwakkeren te beschermen. Een indrukwekkend staaltje van mededogen. Voor ‘Festivals of Compassion’ heb ik nu een stuk geschreven dat iedere musicus op elk instrument kan spelen, net zoals iedereen op zijn eigen manier uiting kan geven aan zijn innerlijke stem van compassie.’ De versie van Claire is een prachtig ingetogen stuk dat een indrukwekkend slot is van dit bijzondere programma.

https://www.adamsclaire.com

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn slechts 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vroegtijdig aan te melden. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Adams. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar.
Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels (onder voorbehoud):
– coronatoegangsbewijs
– De zaal is voor ca. 1/3 bezet.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m.

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop AANMELDEN hieronder.

Data en tijden

  • 18 February 2022
Aanmelden