James Oesi. Fotograaf; S. Xanthoulis

James Oesi. Fotograaf; S. Xanthoulis

1 september, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee op de begane grond vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het zeer verstandig om vroegtijdig te reserveren via聽de knop 鈥榓anmelden鈥 hieronder.

Het Pakh没s Solo gaat zijn tweede seizoen in wat betreft het organiseren van een verrassende programmering van oude en moderne klassieke muziek. De musici zijn veelal jonge gedreven professionele musici die hun enthousiasme voor de muziek goed weten over te brengen op het publiek. Er wordt een korte toelichting gegeven door de uitvoerende(n) op de stukken die op het programma staan. Dit wordt zeer gewaardeerd door het publiek. Ons beleid is om deze musici te stimuleren en een podium te geven. Het is bemoedigend om te zien dat musici ons inmiddels weten te vinden en graag bij ons komen optreden.

Het nieuwe seizoen wordt geopend door het fenomeen James Oesi. Hij is bezig een carri猫re op te bouwen als solo contrabassist. Hij studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10! Hij wordt alom geprezen en is o.a. te gast geweest bij Podium Witteman en bij Vrije geluiden. Hij trad op bij het Amsterdams Grachtenfestival, de City proms in Leeuwarden, De Groninger Oosterpoort en het Bachfestival in Dordrecht en Amersfoort. Recent was hij ook te horen op het Oerol festival. Hij combineert een klassiek met een modern repertoire. Hij wordt gevraagd als gastmusicus bij diverse spraakmakende ensembles voor moderne muziek zoals Asko/Sch枚nberg, Insomni, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble modern.

De titel van het programma is Bach & Berio.
Uitgevoerd wordt een transcriptie van de bekende Cello suite no. 4 van J.S. Bach (1685-1750) voor contrabas. Het stuk Sequenza XIVb van Luciano Berio (1925-2003) is oorspronkelijk geschreven voor cello maar op verzoek van Berio getranscribeerd voor bas door Stefano Scodanibbio in 2005. Het stuk laat elk mogelijk timbre van de bas horen en maakt gebruik van een scala aan technieken. Het prachtige stuk Loure uit de partita no.3 van J.S Bach (1685-1750) is oorspronkelijk geschreven voor viool en door vele beroemde violisten gespeeld. Tot slot het stuk Failing: A Very Difficult Piece for Solo String Bass van de hedendaagse componist Tom Johnson (1939- ) uit 1975. Dit interessante en geestige stuk zal zeker een heel verrassend slot vormen van dit boeiende programma.

Meer informatie over James Oesi is te vinden op de website: http://www.jamesoesi.com/news/

Toegang 15 鈧 (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar 鈧 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed vroegtijdig te reserveren聽via聽de knop aanmelden hieronder.
Uw reservering is compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van聽聽Riemsdijk o.v.v.聽James Oesi.

In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.

Bezoekadres Pakh没s SOLO: Smelbr锚ge 9, 9051BH Stiens

Data en tijden

  • 1 September 2017
    • 20:15 鈥 21:15 (0 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden