Anna voor de Wind, in 'Ruka' van Trevor Grahl

Anna voor de Wind, in ‘Ruka’ van Trevor Grahl

Locatie: Sint-Vitus kerk, Feinsum/Finkum

Zaal open: 20:00 | Aanvang 20:15 uur | Normaal: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 € |
Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Voor het eerst nodigt Podium Pakhûs SOLO een klarinettist uit in het soloprogramma.
Twee gloednieuwe werken werden voor klarinettiste Anna voor de Wind geschreven in nauwe samenwerking met de componisten Trevor Grahl en Giuliano Bracci.
Werken die beĂŻnvloed zijn door de tijd waarin wij nu leven. De afstand, de communicatie, alles heeft ons beĂŻnvloed. Twee werken die tot stand kwamen tijdens lastige tijden. Twee juweeltjes van hoop.
Anna voor de Wind studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie met een Master in hedendaagse muziek in Frankfurt aan de Ensemble Modern Academy in 2011. Ze was klarinettist van het Nieuw Ensemble en is veelvuldig te gast bij ensembles als Asko|Schönberg.
Anna zet haar tanden graag in eigentijdse muziek. Met haar technische mogelijkheden en expressie is zij een veelgevraagd musicus voor componisten van deze generatie. Haar ervaring reikt tot samenwerkingen met componisten als Rebecca Saunders, Mark Andre en George Aperghis.

Trevor Grahl – Ruka voor basklarinet en stop-motionfilm (gelijknamige film van Jiri Trnka) (2020)

Dit is geen sprookje.
Duistere muziek van Trevor Grahl, fluisterend en grommend vertaald door basklarinettiste Anna voor de Wind. Een unieke samenwerking bracht een ongekend krachtig nieuw werk tot stand.
In het zwart-komische Ruka van animator Jiri Trnka staat de onderdrukking van de kunstenaar centraal. Een man met een droom wordt verleid, misleid en getart tot er geen andere keuze is dan samen met zijn droom in scherven uiteen te vallen.

Geboren in Canada vertrok Trevor Grahl (*1984) naar Amsterdam om hier verder te studeren bij onder andere Richard Ayres. Inmiddels is hij al jaren afgestudeerd, heeft hij voor veel grote ensembles en orkesten geschreven, geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van den Haag en is hij artistiek assistent van het Orgelpark Amsterdam.
trevorgrahl.ca 

Giuliano Bracci – My voice is in my Hands  (2021)
gebaseerd op gedichten van Emily Dickinson

Giuliano Bracci zijn muziek is breekbaar, ruw en poëtisch.
Hij schreef een nieuw werk voor klarinettist Anna voor de Wind en liet zich inspireren door de Envelope Poems van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830 –1886). Zij luidde een nieuw tijdperk in, het begin van het modernisme.
Korte gedichten op gerecyclede enveloppen, geschreven tijdens haar late, meest radicale periode. Deze enveloppen zijn aan niemand en tegelijk aan iedereen geadresseerd. Ze herinneren ons aan onze vergankelijkheid, kwetsbaarheid en hoop.

Giuliano Bracci (*1980), een Italiaan die werkt en woont in Nederland. In Rome studeerde hij filosofie en in Amsterdam compositie. Op dit moment neemt hij deel aan het doctoraalprogramma docARTES aan de universiteit van Leiden en het Orpheus Instituut Gent. Hij is vaak te horen op festivals als Gaudeamus en November Music, en ontvangt vele schrijfopdrachten van hedendaagse ensembles uit Nederland en het buitenland.
giulianobracci.com 

Toegang 17,50 €, tot 20 jaar 9 €. Er zijn 35 plaatsen voor bezoekers beschikbaar. Aanmelden is verplicht via de knop ‘Aanmelden’ hieronder. Om teleurstelling te voorkomen is het goed dit vroegtijdig te doen. Betaling moet vooraf door het verschuldigde bedrag over te boeken op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van Riemsdijk o.v.v. Anna voor de Wind. Kaartjes liggen bij binnenkomst klaar. Ben je onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.

Covid-regels na 25 september (onder voorbehoud):
– coronatoegangsbewijs met Nederlandse QRcode
– De zaal is voor ca. 1/3 bezet.
Mocht je door corona niet kunnen komen dan geven we je graag een voucher voor een van onze andere concerten. Bij binnenkomst wordt de zaal vanaf het podium opgevuld. Bij het weggaan gaan degenen die achteraan zitten het eerste naar buiten en de anderen sluiten aan, steeds op 1,5 m.

Bezoekadres St. Vituskerk, Holdingawei 51, 9053LV Feinsum/Finkum.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens

Reserveren via de knop ‘Aanmelden’ hieronder.

Data en tijden

  • 19 November 2021
    • 20:15 – 21:15 (20 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden