Het was een drukte van belang op 8 maart tijdens de Stinzenstruin 2014 in de Gerrit Vlaskamp tuin. Ruim 100 belangstellenden kwamen op deze stralende dag een kijkje nemen in de tuin achter het Dokershûs. Niet gehinderd door de hier en daar wat smalle paden en een enkele boomstronk wandelden ook veel ouderen met hun rollator en wandelstok langs de slingerpaden. De Prachtframboos begon te bloeien, de crocussen stonden er stralend bij, sneeuwklokjes in de schaduw hielden het nog dapper vol, terwijl de laatste lenteklokken heen en weer wiegden in een zachte voorjaarswind.
Op 29 maart bij de volgende Stinzenstruin ziet de tuin er weer heel anders uit. Behalve de Italiaanse Aronskelk ontvouwt nu ook een aantal exemplaren van de Gevlekte Aronskelk de bladeren. De Narcissus Pseudonarcissus is hopelijk nog in bloei, de Holwortel is er in wit en rood op diverse plekken, bosanemonen vangen het licht fraai op met hun witte bloemblaadjes en wie weet is ook de gele anemoon boven de grond. In de Knikkende Vogelmelk waren vorige week dikke knoppen te zien dus hopelijk zorgt de zon ervoor dat de zacht grijsgroene bloemen zich ontvouwen. Daslook is er volop, maar bloeit waarschijnlijk nog niet. Zoals elders op de website te lezen is moeten we deze plant sterk intomen omdat het alles dreigt te overgroeien. Door dit beleid staat het blad van de Boshyacint er dit jaar stevig bij en de Scilla Siberica, die zich vorig jaar moest ontworstelen aan de brede bladeren van de Daslook, zag dit jaar haar kans schoon en bloeit in een fraai blauwe kleur.
Trots zijn we op de eerste knoppen in de Bostulp die nu voor het eerst sinds tijden lijkt te gaan bloeien. Deze was nauwelijks zichtbaar door het woekerende Zevenblad en metershoge Bramen.
Inmiddels zijn er op twee bedden op het voormalige erf diverse kruiden geplant. De twee halve cirkels zijn ingezaaid met eenjarig vlas en goudsbloem.
We hopen weer velen te mogen begroeten en vergeet niet op de hof rond de kerk te gaan kijken. Daar bloeit de Holwortel en andere stinzenflora volop en, naar verwachting, is koster Cees Buisman aanwezig om iets over de stinzenflora en zijn beleid te vertellen. Voor openingstijden, zie de Agenda.