Ontwerp affiche: LokaalWerk (Pingjum)

Ontwerp affiche: LokaalWerk (Pingjum)

Locatie: Podium Pakhûs SOLO, Stiens
Zaal open: 19.45 uur | Aanvang: 20.15 uur | Normaal: €19,50 | Jongeren tot 20 jaar: €10,00

Strijkers zijn musici die meestal met andere instrumenten samenspelen. In de soloserie van podium Pakhûs SOLO zijn dit soort instrumenten juist individueel te beluisteren. In een persoonlijk optreden op vrijdagavond 15 maart speelt veelzijdig violiste Jellantsje de Vries het programma Tegen de Tijd. Op het programma staan maar liefst drie verschillende violen. De tijd zal aangenaam verstrijken in het Pakhûs in Stiens.Het programma is genoemd naar de gelijknamige compositie van Klaas de Vries, geschreven voor altviool. Het werk is meditatief en expressief tegelijk. Opgegroeid in een componisten-nest zit de hedendaagse muziek Jellantsje in het dna. Ze heeft vele wereldpremières gegeven van werken van in Nederland gevestigde componisten onder wie Jan van de Putte, Kate Moore, Rob Zuidam, Christina Oorebeek en Louis Andriessen.
Naast werken van de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino voor viool en voor altviool, speelt Jellantsje enkele traditionele volksliederen voor de Hardangerviool. Dit instrument heeft naast de vier melodiesnaren enkele resonantiesnaren die het instrument extra galm en klank geven.

Jellantsje de Vries is een van de meest veelzijdige violisten van haar generatie. Ze speelt in ensembles als Herz Ensemble, Luna String Quartet, Stolz Quartet, ASKO|Schönberg, Insomnio en het Doelen Ensemble. De drie verschillende instrumenten (viool, altviool en Hardangervedel) die Jellantsje bespeelt, zijn afkomstig uit het atelier van Jan van der Elst.

www.jellantsje.com

Programma
Trad. – Rotnheims-Knut, voor Hardangerviool
Salvatore Sciarrino – Uit: Sei Capricci, voor viool: no.2, Andante 3, Assai agitato
Klaas de Vries – Tegen de tijd, voor altviool
Carl Nielsen – Preludio e presto, voor viool
Jan van de Putte – Zijn, voor altviool
Salvatore Sciarrino – Uit: Tre Notturni Brillanti: no. 1, voor altviool
Trad. –  Jon Vestafe: springar, voor Hardangerviool

Het programma duurt 60 minuten en heeft geen pauze. Prijs is incl. koffie/thee vooraf en een drankje na afloop.
N.B. Pakhûs SOLO is tegenover de St. Vituskerk. Even en oneven nummers op Smelbrêge zijn aan dezelfde zijde.
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens
Parkeren in Stiens is gratis.

Tickets