Stinze Stiens op 7 februari 2016.

Stinze Stiens op 7 februari 2016. Een vroeg voorjaar.

Dit jaar is een bijzonder jaar. De natuur heeft het voorjaar veel eerder ingeluid dan andere jaren. Stinze Stiens is voor het eerst open op zaterdagmiddag 13 februari van 13.30 u. – 16.00 u. en zondagochtend van 11.00 u. – 13.00 u. 

De Sneeuwklokjes bloeien volop, de Crocussen zijn op een zonnige plek al aan het bloeien en op beschaduwde plekken zijn ze in aantocht. Voor de Winterakonieten is het waarschijnlijk de laatste week dat ze in bloei zijn. Lenteklokken laten hun eerst bloemen zien en, wie had gedacht dat nu al de eerste Holwortel al boven de grond komt. Verder bloeien de Slanke sleutelbloemen en voor het eerst is er een Kleine cyclaam die haar tere roze bloempjes ontvouwt.

Deze Vlaskamptuin bij het Doktershûs (Smelbrêge 6, Stiens) ligt vlak bij de St. Vituskerk waar de Winterakonieten om en op het kerkhof een prachtige gele krans vormen.

De Stinzenstruin is een jaarlijks evenement. Van half februari tot eind mei heten een aantal states, landgoederen en andere bijzondere locaties bezoekers van harte welkom om de prachtige bloeiende stinzenflora te bekijken.

Dit jaar doen 10 locaties mee met de Stinzenflora-monitor. De Kalender op de monitor geeft wekelijks de actuele informatie en is actief van 13 februari – half mei 2016 op de website https://stinze-stiens.nl/stinzenflora-monitor/