Sneeuwklokjes en Krokussen (Crocus vernus) bij Stinze Stiens.

Sneeuwklokjes en Krokussen (Crocus vernus) bij Stinze Stiens.

De tuin bij het Doktershûs in Stiens is bekend vanwege de stinzenplanten. Zij stonden er zeker al in de jaren dertig van de vorige eeuw. Jaarlijks opent Stinze Stiens met enige regelmaat de hekken om anderen te laten meegenieten. Op 4 maart is er Open tuin.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor een ontvangst  in het gerenoveerde Pakhûs SOLO in Stiens met een ‘Praatsje oer stinzenblomkes en de Vlaskamptún’ en aansluitend een struin door de stinzenflora-tuin.
Graag vertellen we u bij een kopje koffie of thee over de bijzonderheid van deze voorjaarsbloeiers en het beheer van een stinzenfloraterrein. Wat moet je doen om deze te laten groeien en bloeien?

Op de tweede ‘Open tuindag’ op 4 maart kunt u om 13.00 u. luisteren naar een ‘Praatsje’  in het Pakhûs SOLO (toegang € 5 pp. incl. koffie/thee en iets erbij) en aansluitend een stinzenstruin door de tuin. Van 14.00 – 16.00 u. is de tuin ook voor anderen open en is de toegang gratis.

Verder kunnen gedurende het stinzenflora-seizoen op afspraak groepen (vanaf 8 personen) de tuin bezoeken. Aanmelding via: stinze.stiens@icloud.com. Programma: ontvangst met koffie/thee en iets erbij in het Pakhûs SOLO en een ‘Praatsje oer stinzenblomkes en de Vlaskamptún’, met stinzenstruin door de tuin. Toegang: € 5 pp. incl. koffie/thee en iets erbij.
Voor gegevens zie: https://stinze-stiens.nl/nieuws/pakhus-actueel/
Wilt u uw bezoek combineren met een kijkje op andere locaties dan kunt u op de kalender van de Stinzenflora-monitor wekelijks zien welke stinzenplanten waar bloeien op verschillende landgoederen en in parktuinen in Fryslân, en ook een in Gelderland.

Bezoekadres Pakhûs SOLO: Smelbrêge 9, Stiens