Ontwerp affiche: LokaalWerk

Ontwerp affiche: LokaalWerk

Locatie: Sint Vituskerk, Holdingawei 51 Finkum
Zaal open: 14.45 uur | Aanvang: 15.00 uur | Normaal: €19,50 | Tot 20 jaar: €10,00

In seizoen 2023-2024 is pianotalent Mattias Spee finalist van de Dutch Classical Talent Award. In het najaar van 2023 gaf deze jonge pianist een tournee langs 14 van de grootste zalen van ons land. Hoog tijd om deze musicus beter te leren kennen! Op zondag 3 maart komt hij naar podium Pakhûs SOLO voor een intiem concert in de Sint-Vituskerk van Finkum.Het programma Insomnia is geïnspireerd op slapeloosheid en de nacht. Speciaal voor de Dutch Classical Talent tour schreven twee jonge componisten, Lisa Weyrauther en Gijs Idema een opdrachtcompositie voor Spee rondom dit thema.
Ook speelt Spee muziek van de 20e eeuwse componist Hans Henkemans. Spee is gefascineerd door muziek die onterecht in de vergetelheid is geraakt. Dat dat bij Henkemans het geval is, zal hij tijdens dit concert aantonen. Eerder in 2023 bracht Spee in samenwerking met dirigent en pianiast Ed Spanjaard een cd uit met werken van Henkemans inclusief ongepubliceerde manuscripten.
Spee componeert ook zijn eigen muziek, wat te beluisteren is in het stuk Insomnia. Inspiratie haalt de talentvolle musicus uit verhalen; van jongs af aan is hij geboeid door mythen en sagen. Zijn stijl heeft naast klassiek ook invloeden uit de jazz, minimal en vrije improvisatie.

Mattias Spee studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij o.a. David Kuyken en Ralph van Raat. Hij won prijzen bij het Prinses Christina Concours en de Steinway Piano Competitie. Bij het Grachtenfestival uitte hij zijn liefde voor samenwerking met andere disciplines in ‘Where there is singing’ en hij werkte als solist samen met Holland Symfonia en Philharmonie Zuid-Nederland.

www.mattiasspee.com

Programma
Lisa Weyrauther – Nocturnal voor prepared piano
Frederic Chopin – Nocturne nr. 8 voor piano
Gijs Idema – Nocturne nr. 8 voor piano
Mattias Spee – Insomnia
Hans Henkemans – Sonate voor piano

Dit concert heeft een korte pauze met een drankje.

Tickets