Black Pencil

Black Pencil Fotograaf: Joe Meijer.

Locatie: Sint Vituskerk, Holdingawei 51 Finkum
Zaal open: 14.45 uur | Aanvang: 15.00 uur | Normaal: €19,50 | Tot 20 jaar: €10,00

Black Pencil is één van de meest avontuurlijke muziekgroepen in ons land. In naadloos samenspel zorgt dit 5-koppige ensemble voor swingende en verstillende momenten op een spectrum van 1000 jaar muziekgeschiedenis. Op zondagmiddag 12 mei verkent Black Pencil nieuwe dimensies tijdens met programma Into Space.Al 14 jaar musiceren de avontuurlijke Marko Kassl (accordeon), Esra Pehlivanli (altviool), Matthijs Koene (panfluit), Jorge Isaac (blokfluit) en Enric Monfort (percussie) samen. In die tijd werden er al honderden composities voor de groep geschreven. In het programma Into Space vormt de natuur de grootste inspiratiebron. Wind, water, vogels en het ongrijpbare heelal.
De Theaterkrant schreef hierover: “De kleuren die dit ensemble weet voor te toveren, zijn van een buitenaardse kwaliteit”. Het programma ontleent zijn titel aan het gelijknamige werk van Calliope Tsoupaki. Ook klinken werken van onder meer Roderik de Man, Kate Moore en Wim Henderickx, welke allemaal voor het ensemble geschreven werden i.s.m. het Fonds Podiumkunsten.

Het debuutconcert van Black Pencil vond in 2010 plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien reist het ensemble langs podia en festivals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Ierland, Turkije, Denemarken, Indonesië en Venezuela. Black Pencil programmeert ook eigen concertseries en werkt samen met Land Art Flevoland en Schokland UNESCO Werelderfgoed.

www.blackpencil.org

Programma details volgen

Dit concert heeft een korte pauze met een drankje.

Tickets