Visitekaartje

Visitekaartje

Op 26 oktober is het Doktershûs op Smelbrêge 6 in Stiens een van de onderwerpen in het nieuwe KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Het wordt uitgezonden om 18.45 uur op NPO 2. De redactie kwam het Doktershûs op het spoor via de Stichting Interieurs in Fryslân. Deze stichting inventariseert en documenteert waardevolle historische interieurs in deze provincie.

Het team van BinnensteBuiten had veel aandacht voor alle bijzonderheden van dit negentiende-eeuwse Rijksmonument: de monumentale gang met marmer-imitatie schilderingen en de fraai geschilderde bloemvaas, plafond en mozaïekvloer, voor het gereconstrueerde behang en de apotheek.

In het programma, dat iedere werkdag wordt uitgezonden, wordt de kijker dagelijks getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken, zo zegt de redactie. BinnensteBuiten biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vol liefde en op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur of indrukwekkende moestuin.

Het Doktershûs en de bijbehorende tuin worden met enige regelmaat opengesteld zoals op Open Monumentendag, of in de tijd dat de prachtige stinzenflora bloeit en op de open dag in juni van Groei & Bloei in Fryslân. Alle informatie hierover is te vinden op deze website via nieuws/agenda of de ‘kalender’ van de Stinzenflora-Monitor.

Het filmpje van het programma ‘BinnensteBuiten’ kunt u hier bekijken.