Pakhûs SOLO (rechts),

Pakhûs SOLO (rechts), St. Vitushûs (links) in Stiens.

Locatie: Podium Pakhûs SOLO, Stiens

Op 24 en 25 september staat Stiens in het teken van Mooie Zomer. Bij Podium Pakhûs SOLO beleef je dit weekend allerlei boeiende activiteiten rondom nieuwe composities. Luister naar muziek door saxofoniste Annelies Vrieswijk, stel vragen aan componist Boris Bezemer tijdens een Meet & Greet en leer zelf iets componeren onder leiding van musicus en docent Oene van Geel: het kan allemaal! Dit compositieweekend komt tot stand in samenwerking met Kunstkade Leeuwarden en Trimdiel Keunstrûte. De toegang voor de activiteiten is gratis, reserveren is verplicht. 

Zaterdag 24 september 14.30-15.30u – Hedendaags & hip: Meet & Greet met de jonge componist Boris Bezemer. Zaal open: 14.00u

Boris Bezemer

Boris Bezemer. Fotograaf: © Boris Bezemer

Al meerdere malen werd er bij Podium Pakhûs SOLO muziek uitgevoerd van de jonge componist Boris Bezemer. Bezemers composities zijn diverse keren genomineerd in de ‘Nieuwe Noten’ competitie; een initiatief van het Grachtenfestival Amsterdam, Gaudeamus Utrecht en November Music Den Bosch. Bezemer schreef voor De Nationale Opera, werkte samen met accordeonist Vincent van Amsterdam en bassist James Oesi (beiden eerder te beluisteren bij Pakhûs SOLO), zijn werk werd uitgevoerd door Orchestre Philharmonique de Radio France en hij gaf gastlessen op diverse Nederlandse conservatoria. Dit seizoen brengt Michela Amici zijn Harp Piece in première. 

Tijdens deze Meet & Greet neemt Bezemer ons mee in de wondere wereld van het componeren. Hoe gaat hij te werk? Waar haalt hij inspiratie vandaan en hoe ontwikkelt een componist zijn eigen stijl? Aan de hand van voorbeelden in beeld en geluid introduceert hij ons in zijn werkwijze. Of je nu vaak naar concerten gaat of (nog) niet; deze lezing is geschikt voor alle type luisteraars. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. 

Deze Meet & Greet is onderdeel van Mooie Zomer Leeuwarden en daarom gratis toegankelijk. Gebruik bij het reserveren van kaarten de promotiecode ‘Mooiezomer’. 

Zondag 25 september 14.30-15.30u – Compositieworkshop Componeren kun je leren door Oene van Geel. Zaal open: 14.00u

Hoe maak je een nieuwe compositie? Beleef het proces zelf tijdens deze compositieworkshop. Musicus Oene van Geel neemt je mee op ontdekkingsreis in compositieland. Van Geel is uitvoerend musicus op de altviool en als docent compositie verbonden aan conservatorium ArtEZ. 

De workshop is een introductie in het maken en beluisteren van vormen, structuren, concepten en parameters van een nieuwe compositie. Als je zelf een instrument bespeelt, word je van harte uitgenodigd dit mee te nemen. De workshop is juist ook een aanrader als je geen instrument bespeelt: het laat je zien met welke keuzes je te maken krijgt als je een muziekstuk wilt creëren. Hierdoor wordt het gegarandeerd een inspiratie voor het beluisteren van alle muziek die je in de toekomst zult horen.

Deze workshop heeft plek voor maximaal 16 deelnemers. Alle leeftijden zijn welkom, voorkennis is geen vereiste. Deze workshop  is onderdeel van Mooie Zomer Leeuwarden en daarom gratis toegankelijk. Gebruik bij het reserveren van kaarten de promotiecode ‘Mooiezomer’. 

24 en 25 september 16.00-16.30u – Memorials door saxofoniste Annelies Vrieswijk. Zaal open: 15.30u

Annelies Vrieswijk

Annelies Vrieswijk. Fotograaf: © Maaike Eijkman

In het programma Memorials toont saxofoniste Annelies Vrieswijk, geboren en getogen in Stiens, dat hedendaagse muziek een vorm is van hoorbare kunst. Vrieswijk is een veelgevraagd saxofoniste, lid van het Syrène Saxofoonkwartet en het Rodion Trio en regelmatig te horen met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Noord Nederlands Orkest en Asko | Schönberg. Op zaterdag én zondag laat zij in twee verschillende programma’s van een half uur de mogelijkheden van haar saxofoon horen in 20e eeuwse werken van Marc Anthony Turnage, Harry Cockcroft, Giacinto Scelsi, Roy Noda en Jeanine Rueff.

Programma:
Marc Anthony Turnage (1960-)  Two Memorials (1995-2000)
Harry Cockcroft (1972-) Ku Ku (1997)
Giacinto Scelsi (1905-1988) Tre pezzi (1956)
Roy Noda (1948-) Mai (1975)
Jeanine Rueff (1922-1999) Adagio uit: Sonate (1969)

Bezoekadres: Smelbrêge 9, Stiens
OV bus 154 vanuit Leeuwarden / Stiens
Parkeren in Stiens is gratis.

Dit concert is onderdeel van de Trimdiel Keunstrûte en daarom gratis toegankelijk. Gebruik bij het reserveren van kaarten als promotiecode het woord ‘Kunstroute‘.

Reserveren via de knop AANMELDEN hieronder:

Tickets